På spåret 2B Lärar-cd 1-2
Format
CD PC
Språk
Svenska
Serie
På spåret
Antal sidor
2
Utgivningsdatum
2012-05-15
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
124 x 142 x 10 mm
Vikt
101 g
SAB
Fe/LC
ISBN
9789147909896
På spåret 2B Lärar-cd 1-2

På spåret 2B Lärar-cd 1-2

CD PC,  Svenska, 2012-05-15
1495
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
På spåret bygger på kommunikation, att få igång pratet i det heterogena sfi-klassrummet. Böckernas lustfyllda och tänkvärda teman inspirerar dina studerande att börja prata, diskutera och skriva utifrån sina egna förutsättningar. Serien fungerar därför väl i undervisning med kontinuerligt intag.
På spåret-serien är framtagen för både studieväg 2 och 3 och bygger på kunskapskraven för kurserna B, C och D enligt kursplan 2012. Helhetstänket underlättar både för dig och dina studerande vid övergången mellan olika kurser. Testa ett modernt sfi-läromedel idag!På spåret bygger på kommunikation, att få igång pratet i det heterogena sfi-klassrummet. Böckernas lustfyllda och tänkvärda teman inspirerar dina studerande att börja prata, diskutera och skriva utifrån sina egna förutsättningar. Serien fungerar därför väl i undervisning med kontinuerligt intag.
På spåret-serien är framtagen för både studieväg 2 och 3 och bygger på kunskapskraven för kurserna B, C och D enligt kursplan 2012. Helhetstänket underlättar både för dig och dina studerande vid övergången mellan olika kurser. Testa ett modernt sfi-läromedel idag!

Läs mer
Utmärkande drag
- Bygger på långsam progression med cykliska inslag
- Effektiva och lustfyllda metoder
- Motiverar och inspirerar
- God struktur som ger mycket stöttning
- Finns som onlinebok med ljudspår direkt på sidan
Hur individanpassar jag utan att ägna hela helgen åt att leta material? Vilka metoder fungerar bäst i nybörjarundervisning av vuxna? Hur kan vi på vår skola arbeta effektivare, med tanke på att deltagare börjar och slutar varannan vecka?
Du känner säkert igen dig. De här utmaningarna brottas sfi-lärare med varje dag. Det gjorde lärarna som tog fram På spåret också. Läromedlet bygger därför på deras erfarenheter av vad som verkligen fungerar i sfi-klassrummet, samt på målen och kunskapskraven i kursplanen för sfi och på relevanta forskningsrön om nybörjarundervisning. Det gör att På spåret utgör en trygg bas som hjälper dig att fokusera på din viktigaste arbetsuppgift: att stötta varje individs lärprocess mot ett fungerande andraspråk.
De fyra läroböckerna i serien utgör en rik källa att ösa ur. Där finner du gott om material för olika behov: läsvärda skönlitterära textutdrag, lättläst sakprosa om angelägna ämnen och många härliga låtar och visor. Det ska ju vara roligt att lära sig ett nytt språk!
Varje kapitel samlar texter och övningar för både nytillkomna studerande och för dem som har kommit längre. De kan arbeta tillsammans med uppgifterna på olika nivåer. Det här kallas cyklisk progression och gör livet enklare för dig som lärare, eftersom du kan undervisa kring ett tema i taget och hålla ihop gruppen.
Texter och textnära uppgifter leder snabbt fram till mer kommunikativa övningar där man samtalar om sina drömmar, funderingar och åsikter. De studerande tränar också på att sätta upp sina egna mål, både i och utanför studierna. På spåret genomsyras av en respektfull nyfikenhet på inlärarens bakgrund, tankar och känslor. Tilltalet är elevnära och inbjudande, så att var och en ska känna sig välkommen i samtalet om språket.
Varje kapitel inleds med tydliga kunskapsmål, som följs upp av frågor i slutet av kapitlet. Det finns gott om konkreta skrivuppgifter liksom insprängd, enkel studieteknik. Sist i böckerna ligger en mycket användbar minigrammatik, men grammatiska moment tränas också i kapitlets olika uppgifter.

Andra upplagan
Vi talade med många, många lärare som använde På spåret för att ta reda på vad de uppskattade med serien och vad som kunde förbättras. Deras synpunkter låg till grund för den försiktigt reviderade andra upplagan av böckerna, som utkom 2014.
I andra upplagan är stilen på texter och övningar större för att underlätta för de studerande. Strukturen har blivit ännu tydligare och layouten luftigare och renare. I På spåret 3D har vi dessutom lagt till en sakprosatext per tema, som ger ytterligare lästräning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. På spåret 2B Lärar-cd 1-2
  2. +
  3. På spåret sfi 2C Lärar-cd 1-2

De som köpt den här boken har ofta också köpt På spåret sfi 2C Lärar-cd 1-2 av Britt-Marie Wallhult (Övrigt).

Köp båda 2 för 2948 kr

Kundrecensioner

Fler böcker av författarna