Det var tur!/Det var synd! : det här är historien om vad som inte hände (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2005-09-01
Upplaga
1
Förlag
Alfabeta
Illustratör/Fotograf
Eva Eriksson
Illustrationer
ill.
Dimensioner
216 x 203 x 8 mm
Vikt
280 g
SAB
Hcf
ISBN
9789150105810
Det var tur!/Det var synd! : det här är historien om vad som inte hände (inbunden)

Det var tur!/Det var synd! : det här är historien om vad som inte hände

Inbunden Svenska, 2005-09-01

Slutsåld

Vändbar bilderbok om flickan Amanda som på sin promenad genom staden både har tur och otur - allt beroende på från vilket håll man läser boken. När hon har tur lyckas hon t.ex. undvika att sätta sig på en nymålad bänk och när hon har otur missar hon gratis glass.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Recensioner i media

Amanda är en riktigt otursdrabbad tjej. Eller en lyckans ost! Det beror på hur man ser på saken, eller rättare sagt, hur man läser boken:
"Amanda går in i parken, Det var tur! För annars hade hon blivit påkörd av en galning på cykel. Eller: Amanda gick in i parken. Det var synd! För annars hade hon fått vinka till kungen."

Det här är något så fiffigt som en bok som kan läsas från två håll. När den första berättelsen är färdigläst är det bara att vända på boken och njuta en till. I den ena delen har Amanda en underbar turdag fylld med roliga överraskningar. I den andra, däremot, missar Amanda allt det roliga. Men oturen sträcker sig inte längre än till att Amanda, om hon valt annorlunda fått uppleva något alldeles särskilt kul. Det är tur!

Det som Amanda inte får uppleva tecknas som inramade bilder i Erikssonskt färgval, svart och orange. Det som verkligen sker illustreras på helsidor i klara färger. På så vis kan bilderna för den som ger sig tid, berätta de två historierna utan ord.

En fyndig bok om tillfälligheternas spel och att dagen blir vad vi gör den till. Skojig att läsa, skojig att läsa om!

Bloggat om Det var tur!/Det var synd! : det här är h...