Skugga Baldur (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2006-05-01
Upplaga
1
Utmärkelser
Nordiska rådets litteraturpris
Förlag
Alfabeta bokförlag
Översättare
Anna Gunnarsdotter Grönberg
Originaltitel
Skugga-Baldur
Dimensioner
180 x 110 x 12 mm
Vikt
80 g
SAB
Hce
ISBN
9789150106695
Skugga Baldur (pocket)

Skugga Baldur

av Sjón
(11 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2006-05-01
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Sjón har skrivit en kort och kärnfull roman, som både är grym och vacker. På några få sidor lyckas han skapa stark spänning och skildra såväl kärlek som ondska och hämnd. Om och om igen får händelser nya betydelser allteftersom detaljer kommer upp till ytan. Precis som det i verkliga livet dröjer innan man ser sanningen bakom ytan. Och likt Sjóns tidigare romaner har berättelsen många skikt och är rik på innehåll mellan raderna. Det är en sparsmakad men magisk saga i svensk översättning av Anna Gunnarsdotter Grönberg.

För Skugga-Baldur har Sjón tilldelats det prestigefulla Nordiska rådets litteraturpris 2005. Skugga-Baldur är Sjóns femte roman. På svenska finns sedan tidigare romanerna Dina ögon såg mig och Med skälvande tårar - en roman om ett brott, som rönte stor uppmärksamhet när de kom ut. Han skriver också poesi, låttexter och dramatik och var en av de ledande krafterna bakom den isländska undergroundscenen på 1980-talet. Han har skrivit flera texter åt sångerskan Björk och för librettot till Lars von Triers film Dancer in the Dark, nominerades han till en Oscar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Skugga Baldur. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok
  Agneta Fredriksson, 4 mars 2021

  Tunn liten bok som väver ihop människoöden. Som en saga som visar människans grymmaste och vackraste sidor. En skatt att minnas och bära med sig länge.

 2. Fantastisk
  menantol (Lund), 4 september 2014

  Den överraskade mig med sin struktur och sin prosa. En fantastisk kort berättelse där plats, språk och historia är starka i sig och som bildar en ännu starkare helhet.

  En upplevelse.

 3. En vacker nästan poetisk berättelse som kräver lite...
  AnnaH, 21 januari 2014

  En vacker nästan poetisk berättelse som kräver lite eftertanke och gärna någon att diskutera boken med efteråt, utmärkt bokcirkelbok som främjar diskussion. Det är många spännande frågetecken där berättelsen lämnar öppet för vad som händer sen.

  Berättelsen är ganska enkel och det är få personer man följer genom boken men det är inte på något sätt tråkigt då det är så vackert berättat. En annorlunda läsupplevelse. Slå gärna upp vad Skugga - Baldur är innan du läser.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Sjón