Mogen för skrubben (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2006-06-01
Upplaga
1
Förlag
Alfabeta bokförlag
Dimensioner
180 x 114 x 25 mm
Vikt
200 g
SAB
Hc
ISBN
9789150106718
Mogen för skrubben (pocket)

Mogen för skrubben

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2006-06-01
39
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Sent en fredag ska lärarinnan Eva-Lena ta ett par kopior i den öde skolan. Dörren till kopieringsrummet går i baklås och Eva-Lena får tillbringa två ofrivilliga dygn med sig själv. En människa utlämnad på detta vis förändras både kroppsligt och själsligt. Medan Eva-Lena blir tvungen att lösa praktiska problem som har med våra mest fysiska behov att göra tvingas hon tänka. Aurora, hennes barndomskompis, som plötsligt susat in i skolans och hennes eget liv, har ställt mycket på sin spets. Hur ser Eva-Lenas liv ut egentligen? Hennes perfekta tillvaro, hennes in i detalj kontrollerade vardag, varför fungerar den inte längre? Varför får hon inte ha kvar sin klass och sitt klassrum? Och hur kan Aurora veta att Eva-Lenas och Eriks sexliv är lika med noll? Är Eva-Lena i själva verket mogen för skrubben? Det tar egentligen förbluffande lång tid, men så småningom sprider sig oron bland Eva-Lenas närmaste. Var finns hon?

Den välkända estradpoeten Solja Krapu har en osedvanlig förmåga att fånga detaljerna som illustrerar det vi alla upplever. Det gör hon i sina dikter och nu också i romanen. Solja Krapu har vunnit en rad poetry slam-priser både i Sverige och på andra håll med sina estraddikter som också kommit ut i bokform på Alfabeta: Jag behöver busschauffören. Hon har även gett ut bilderboken Jag behöver lillbrorsan med illustrationer av Anna-Clara Tidholm. För den fick hon Slangbellan för bästa barnboksdebut 2002.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mogen för skrubben. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. lärarhumor
    B, 27 april 2015

    Om du har jobbat några år som lärare kommer du att skratta igenkännande åt denna bok! Att bli instängd i kopieringsrummet och konfronteras med sig själv är rysligt roligt i bokform.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Solja Krapu