Fisk och kultur (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2007-04-01
Upplaga
1
Förlag
Alfabeta
Översättare
Ylva Hellerud
Originaltitel
Argóarflísin
Dimensioner
185 x 140 x 20 mm
Vikt
260 g
SAB
Hce
ISBN
9789150107746
Fisk och kultur (inbunden)

Fisk och kultur

av Sjón
(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2007-04-01

Slutsåld

Sjón belönades 2005 med Nordiska rådets litteraturpris för romanen Skugga-Baldur. Nu är han tillbaka med en fascinerande roman. Det är en både fängslande och komisk berättelse om en excentrisk man, fylld av humor, sexualitet och grekisk mytologi. Året är 1949. På väg mot Svartahavskusten har fartyget M/S Elisabeth Jung-Olsen blivit stående i en norsk fjord under påskhelgen. Ombord befinner sig Valdimar Haraldsson, en åldrande isländare uppfylld av tanken på den nordiska rasens överlägsenhet på grund av sin stora fiskekonsumtion. Varje kväll avnjuter Valdimar middagen tillsammans med kapten Alfredson och varje kväll berättar andrestyrman Kainevs historier från sin tid på skeppet Argo i sökandet efter det gyllene skinnet. Underliga saker händer ombord och tillbaka i hemlandet har Valdimars liv förändrats på flera sätt. I den legendariska popgruppen Sugarcubes skrev islänningen Sjón (f. 1962) låttexter och spelade luftgitarr (!) Efter uppbrottet med Sugarcubes fortsatte han samarbetet med sångerskan Björk. För librettot till Lars von Triers film Dancer in the dark nominerades Sjón till en Oscar 2001. I november 2006 återförenades Sugarcubes för en enda spelning till minne av 20-årsdagen av deras debut. Han skriver också dikter, dramatik och noveller.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Fisk och kultur. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Under mina förväntningar
    menantol (Lund), 26 september 2014

    Innan jag läste den här boken hade jag läst Skugga Baldur av samma författare och den tyckte jag var helt fantastisk, rentav en av mina bättre läsupplevelser någonsin. Därför är det kanske inte konstigt att denna faller lite kort men den är samtidigt en helt annan bok, skriven med en annan prosa och en helt annan ton.

    Jag kunde förstå vad som var tänkt att vara roligt i denna bok men jag uppskattade inte riktigt humorn samtidigt som jag inte sympatiserade med huvudpersonen eller han... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Sjón

Bloggat om Fisk och kultur