Expedition Shakespeare (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
415
Utgivningsdatum
2007-04-01
Upplaga
1
Förlag
Alfabeta
Översättare
Lotta Eklund
Dimensioner
216 x 143 x 35 mm
Vikt
580 g
SAB
Gez Shakespeare, William
ISBN
9789150107883
Expedition Shakespeare (inbunden)

Expedition Shakespeare

Inbunden Svenska, 2007-04-01
209
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I Expedition Shakespeare träffar vi en nedtonad Erlend Loe när han möter den norske kyrkoorganisten Peter Amundsen. Amundsen visar Loe hur han använt symboler från bland annat Frimurarorden och Rosencreutzarna på Shakespeares dramer, sonetter och även från hans gravsten för att komma fram till, inte bara vem som är mannen bakom Shakespeares verk, utan även var originalverken finns bevarade idag - där det även finns en mycket större skatt och hemlighet bevarad. Det är spännande, fascinerande och många gånger häpnadsväckande att följa Amundsen i hans bevisföring. Skulle han ha rätt måste världshistorien skrivas om! Det är bara att invänta hur omvärldens litteraturprofessorer ska reagera.
Norska NRK börjar sända dokumentären om Amundsens jakt på skatten. Även SVT kommer att visa serien som sänds i fyra delar.
Det har debatterats länge om vem som egentligen är upphovsmannen till alla Shakespeares verk. Det kan nästan förefalla otroligt att en köpmannason från Stratford skulle ha erövrat så mycket kunskap inom så vitt skilda områden som dramatikern Shakespeare. I Expedition Shakespeare är det själva bevisföringen som är oändligt spännande och inte minst för alla oss som inte är invigda i Shakespeares alla verk är detta en märkvärdig och fascinerande resa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Expedition Shakespeare
  2. +
  3. Slutet på världen som vi känner den

De som köpt den här boken har ofta också köpt Slutet på världen som vi känner den av Erlend Loe (pocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna