Nördsyndromet : allt du behöver veta om Aspergers syndrom (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
205
Utgivningsdatum
2007-07-01
Upplaga
1
Förlag
Alfabeta
Dimensioner
188 x 140 x 20 mm
Vikt
320 g
SAB
Vle,Vlaa
ISBN
9789150108552
Nördsyndromet : allt du behöver veta om Aspergers syndrom (inbunden)

Nördsyndromet : allt du behöver veta om Aspergers syndrom

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2007-07-01
199
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nördsyndromet : allt du behöver veta om Aspergers syndrom Kan levereras innan julafton
Läs ett provkapitel här>>

Att vara "aspergare" innebär att vara avvikande, men det kan också vara något positivt. Ett av de utmärkande kriterierna för AS är specialintressen, samtidigt som de har svårt med de sociala kontakterna. Idag finns det företag som riktar in sig på människor med Aspergers syndrom och tar tillvara deras specialkunskaper.
45.000 svenskar har idag Aspergers syndrom. Boken riktar fokus på hur det är att leva med Aspergers syndrom, både som drabbad och som anhörig, i olika faser av livet: som barn, tonåring och som vuxen på arbetsmarknaden. Jalakas ger såväl konkreta tips och information som humorfyllda exempel ur verkligheten.
Vad innebär det att ha Aspergers syndrom och hur skiljer dig sig från andra neuropsykiatriska diagnoser? Och hur kommer det sig att 80% av aspergarna är män/pojkar? Jalakas ger också en bra historik över hur Aspergers syndrom myntades och hur man ser på des orsaker idag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nördsyndromet : allt du behöver veta om Aspergers syndrom
 2. +
 3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Nördsyndromet : allt du behöver veta om Aspergers syndrom. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lätt om ett tungt ok att bära
  Gunnel Svedberg, 7 juni 2017

  Lättläst om en, för alla involverade, tung problematik. Tungt för anhöriga pga svårighet att få (rätt) diagnos. Tungt pga okunskap och ovilja att hantera problematiken i skolan. Hög igenkänningsfaktor.

 2. Väldigt bra bok!
  Kj, 31 oktober 2010

  Hade länge letat efter en bok som beskriver asperger på ett enkelt och lättläst sätt och detta är helt klart boken som gör detta. Att beskriva vad asperger är, är inte enkelt, men jag tycker att Inger lyckas riktigt bra. Rekommenderar denna till alla som är intresserade utav att läsa om AS.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Inger Jalakas