Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Martine Poirot (del 1)
Antal sidor
298
Utgivningsdatum
2008-12-05
Upplaga
1
Förlag
Alfabeta
Medarbetare
Aschenbrenner, Dick (form)
Dimensioner
178 x 110 x 18 mm
Vikt
160 g
SAB
Hc
ISBN
9789150108767
Lärarinnan i Villette (pocket)

Lärarinnan i Villette

(19 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket Svenska, 2008-12-05
59
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
En kvinna blir påkörd och dödad i den belgiska staden Villette. Det ser ut som en smitningsolycka, men flera vittnen hävdar att det var mord. När undersökningsdomaren Martine Poirot börjar utreda fallet upptäcker hon snart att den döda kvinnan dolde en hemlighet.
Samtidigt försöker Martines man, historikern Thomas, ta reda på vad som ligger bakom den massgrav som upptäcks när grunden grävs till ett nytt köpcentrum. På var sitt håll arbetar sig Martine och Thomas närmare mörka sanningar ut ur det förflutna, farliga hemligheter som många vill bevara till varje pris.

Ingrid Hedström, journalist på DN, fick Svenska deckarakademins pris för Bästa svenska debut 2008.

"... en alldeles utmärkt deckare ..." Yukike Duke, SVT Gomorron Sverige

"Äntligen en bra svensk deckare!" Mats Palmquist, Borås Tidning
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Lärarinnan i Villette. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Massor av franska (eller är det belgiska?) namn, många...
  Eva, 6 oktober 2013

  Massor av franska (eller är det belgiska?) namn, många gånger ovidkommande, på både gator, byggnader mm. Lite lama dialoger. På tok för många personnamn inblandade, det tröttar ut läsaren på bekostnad av att kunna hänga med i handlingen. Jag fann mej hela tiden bläddrande tillbaka till personförteckningen för att hålla reda på personerna. Förhoppningsvis nybörjarfel som författaren ändrat i kommande böcker, ska se om jag tar mej igenom nästa i serien.

 2. Jag slukar med glädje alla böckerna om Martine Poirot...
  Mia, 1 oktober 2013

  Jag slukar med glädje alla böckerna om Martine Poirot i Villette. En perfekt bok att läsa på tunnelbanan eller vid poolen på semestern.

 3. Svårläst
  Frida, 1 september 2011

  Var riktigt nyfiken på Villette-serien men måste tyvärr säga att jag blev besviken. Jag hade svårt att hänga med i de belgiska namnen och platserna och detta gjorde att jag inte alls förstod historien, trots att författaren varit hygglig nog att skriva en förteckning på alla personer. Gillar annars huvudpersonen och blir nyfiken på hennes "hemligheter" som bara skymtas i denna bok.

 4. Betyg: 3.
  Britt-Marie Kullin, 25 juli 2010

  Den här boken hade jag läst så många bra recensioner om. Men tyvärr så kan jag nog inte riktigt hålla med dom om att boken var så himla bra.

  Visst var boken helt okej, men inte mer än så, tyckte jag.

  Fast ändå så pass bra så jag kommer nog att ge en bok till i serien om Villette en chans.

 5. JA!
  -, 3 april 2010

  Det här är en fullpoängare en riktigt bra deckare! Rekommederas alla som tröttnat på Ed McBain och alla trista schablonartade amerikanska dussindeckare där hårt pang-pang är huvudtemat. Här vävs historien in i en bra detektivhistoria, vill ha mer av samma författare.

 6. Härlig deckare!
  Jenny Magnusson, 7 maj 2009

  Det var längesedan jag läste en sådan härlig deckare. En deckare som är spännande utan att falla i stereotypfällan med ensam, försupen, deprimerad polis som lyssnar på klassisk musik. Här är det inte ens brottet som känns som det viktiga, utan hjältinnan och hennes teams arbete för att lösa gåtan. En riktig feelgood-deckare. Läs den!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Ingrid Hedström