Moki cyklar jorden runt (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
28
Utgivningsdatum
2008-03-01
Upplaga
1
Förlag
Alfabeta
Översättare
Ragna Essén
Originaltitel
Le Tour du Monde de Mouk
Illustratör/Fotograf
Marc Boutavant
Dimensioner
296 x 297 x 7 mm
Vikt
540 g
SAB
Hcf
ISBN
9789150109078
Moki cyklar jorden runt (inbunden)

Moki cyklar jorden runt

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2008-03-01

Slutsåld

Moki är en liten björn som gillar att resa och som har vänner runt om i hela världen. Dem vill han gärna hälsa på, som med sin cykel reser han jorden runt. Han besöker Finska Lappland, Grekland, Sahara, Burkina Faso, Madagaskar, Indien, Kina, Australien, Japan, Peru och New York.
I stora generösa bilderboksuppslag presenteras ett färgglatt myller av figurer och saker som får representera de olika platserna med dess kännetecken och specialiteter. Korta texter och replikväxlingar förtydligar och förklarar vad som händer i bilderna. Har man dessutom själv besökt något av länderna så finns det massor att känna igen sig i. Eller att ta till sig om man inte har varit där.
Marc Boutavant är en fransk grafisk formgivare, illustratör och författare som har illustrerat en lång rad bilderböcker av andra författare. Moki cyklar jorden runt är hans första större egna bilderbok. Boken har redan mötts av ett stort intresse internationellt och kommer ut i sju olika länder samtidigt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Moki cyklar jorden runt. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Väldigt trevlig bok som fångar barnets intresse och...
    Agneta, 2 januari 2014

    Väldigt trevlig bok som fångar barnets intresse och ger barnet en inblick i olika kulturer på ett intresseväckande och roligt sätt.

Visa alla 1 recensioner

Recensioner i media

"Varje gång jag har satt mig ner för att skriva om den här boken fastnar jag i de myllrande färgstarka och läckert blanka bilderna - den tål alltså att tas med utomhus och kan räcka länge, till exempel på stranden - och sitter och letar detaljer, hittar nya små scener och ler åt alla möten och dialoger som pågår överallt på varje uppslag. Marc Boutavant presenterar i en fyndig, flödande parad av gestalter och små berättelser inuti bilderna ett spretigt och subjektivt urval av naturfenomen, typiska djur och växter och kulturella specialiteter som spel, musik, mat och kläder. Kanske är detta den ultimata barnvarianten av faktion, en lustfylld röra som sträcker sig ut över tapetsidor och bokpärmar. De korta texterna som ackompanjerar varje uppslag är impressionistiska dagboksanteckningar med någon händelse på barnintressenivå, inga tunga fakta."
Agneta Edwards, Helsingborgs Dagblad

"Det här är en bok som räcker länge tack vare sin detaljrikedom, men också genom att den kan läsas på olika sätt: tvååringen låter sig fängslas av de rysliga drakarna i Kina, medan femåringen tycker att det är kul att lära sig säga "hej" på kinesiska. Själv blir jag nyfiken på vad bassiasmör är (Burkina Faso) och om fossan (Madagaskar) finns på riktigt. Marc Boutavant, som står för både berättelsen och bilderna, är grafisk formgivare. Det märks. Illustrationerna består av klara, rena färgfält och starka kontraster. Färgernas intensitet förstärks av de extra blanka och plastförstärkta boksidorna, förvisso inget dumt koncept för en barnbok. Mokis bok håller för många varv runt klotet."
Ulrika Karmalm, Hallands Posten

Bloggat om Moki cyklar jorden runt