Cykla, panta och rädda en isbjörn (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
63
Utgivningsdatum
2008-04-01
Upplaga
1
Förlag
Alfabeta
Dimensioner
200 x 150 x 6 mm
Vikt
140 g
SAB
uUh
ISBN
9789150109214
Cykla, panta och rädda en isbjörn (häftad)

Cykla, panta och rädda en isbjörn

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2008-04-01
134
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Man behöver inte vänta tills man är vuxen, har körkort och rösträtt för att rädda världen - kanske är det till och med bättre att vara barn?! Vem hinner till exempel panta flest tomburkar från och med NU? Och vem har lättast för att aldrig vänja sig vid att köra bil till jobbet? Barn har helt enkelt en fantastisk möjlighet att undvika klimatklantiga ovanor.
Den här boken är fylld med enkla och roliga tips som hjälper till att göra klimatsmarta val i vardagen: hemma, i skolan och på fritiden. Boken ger även en begriplig bakgrund till hur människan påverkar jordens klimat, varför jorden har blivit varmare och hur det i sin tur påverkar ekosystemen, de djur och växter som vi lever tillsammans med. Läsaren får dessutom träffa inspirerande forskare och uppfinnare som letar efter framtidens gröna lösningar.
Jörn Spolander (född 1970) är utbildad biolog och har arbetat som vetenskapsjournalist sedan 1999, bland annat som reporter och inslagsproducent för SVT:s barnprogram Hjärnkontoret.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Cykla, panta och rädda en isbjörn
 2. +
 3. Heja jorden!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Heja jorden! av Jörn Spolander (inbunden).

Köp båda 2 för 265 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Cykla, panta och rädda en isbjörn. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Svårläst
  -, 20 februari 2021

  Jag har läst boken som vuxen för att bedöma om den skulle passa mina barn. Tyvärr är den väldigt svårläst och jag tröttnade hela tiden under läsningen. Texten är liten och ofta tryckt på färgad bakgrund, så att den syns dåligt. Dessutom är det väldigt mycket text och lite illustrationer. Illustrationerna och formen på "faktarutorna" stämmer inte heller särskilt bra överens med innehållet i texten. Illustrationer ska stärka förståelsen för innehållet i texten och väcka intresse. Det gör inte ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jörn Spolander

 • Heja jorden!

  Jörn Spolander

  Heja jorden! är både en spännande saga och fakta om miljön och klimatforskningen. Nyfikna barn (och vuxna) får lära sig mer om rymden, växthuseffekten och lite om vad forskningen egentligen säger om klimatförändringar. Jol är 11 år gammal och bor ...

Recensioner i media

"Min favorit är Cykla, panta och rädda en isbjörn. Läsaren sitter tryggt i Jörn Spolanders knä när jan berättar om sakernas tillstånd. Boken känns genomarbetad; form och innehåll går hand i hand. Grundfärger används genomgående för att särskilja fakta och frågor. // Författaren uppmanar till kunskapande men försöker avlasta barnen alltför mycket moraliskt ansvar.//."
Cay Corneliuson, SvD