Cykla, panta och rädda en isbjörn (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
63
Utgivningsdatum
2008-04-01
Upplaga
1
Förlag
Alfabeta
Dimensioner
200 x 150 x 6 mm
Vikt
140 g
SAB
uUh
ISBN
9789150109214
Cykla, panta och rädda en isbjörn (häftad)

Cykla, panta och rädda en isbjörn

(2 röster)
Häftad Svenska, 2008-04-01
119
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Man behöver inte vänta tills man är vuxen, har körkort och rösträtt för att rädda världen - kanske är det till och med bättre att vara barn?! Vem hinner till exempel panta flest tomburkar från och med NU? Och vem har lättast för att aldrig vänja sig vid att köra bil till jobbet? Barn har helt enkelt en fantastisk möjlighet att undvika klimatklantiga ovanor.
Den här boken är fylld med enkla och roliga tips som hjälper till att göra klimatsmarta val i vardagen: hemma, i skolan och på fritiden. Boken ger även en begriplig bakgrund till hur människan påverkar jordens klimat, varför jorden har blivit varmare och hur det i sin tur påverkar ekosystemen, de djur och växter som vi lever tillsammans med. Läsaren får dessutom träffa inspirerande forskare och uppfinnare som letar efter framtidens gröna lösningar.
Jörn Spolander (född 1970) är utbildad biolog och har arbetat som vetenskapsjournalist sedan 1999, bland annat som reporter och inslagsproducent för SVT:s barnprogram Hjärnkontoret.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Cykla, panta och rädda en isbjörn
  2. +
  3. Så kan jag ta hand om jorden : en bok med flikar att vika ut

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så kan jag ta hand om jorden : en bok med flika... av Emma Brownjohn (inbunden).

Köp båda 2 för 239 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Recensioner i media

"Min favorit är Cykla, panta och rädda en isbjörn. Läsaren sitter tryggt i Jörn Spolanders knä när jan berättar om sakernas tillstånd. Boken känns genomarbetad; form och innehåll går hand i hand. Grundfärger används genomgående för att särskilja fakta och frågor. // Författaren uppmanar till kunskapande men försöker avlasta barnen alltför mycket moraliskt ansvar.//."
Cay Corneliuson, SvD

Bloggat om Cykla, panta och rädda en isbjörn