F-ordet : mot en ny feminism (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2008-09-01
Upplaga
1
Förlag
Alfabeta
Medarbetare
Kulick, Don (förf.) / Rankka, Maria (förf.) / Wigorts Yngvesson, Susanne (förf.) / Levy, Madelaine (förf.) / Svensson, Anna (förf.) / Benulic, Boris (förf.) / Nylund, Jonah (förf.) / Niemi, Maria (förf.) / Chavez Perez, Inti (förf.) / Östergren, Petra (red.)
Dimensioner
200 x 150 x 15 mm
Vikt
300 g
SAB
Ohja
ISBN
9789150109672

F-ordet : mot en ny feminism

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2008-09-01

Slutsåld

Feminismen har de senaste åren mött hårt motstånd och svidande kritik. Ofta har kritiken varit välbehövlig och berättigad, men tyvärr har den hätska stämningen gjort att nyanser försvunnit och positiva element drunknat. Den svenska feministiska debatten behöver en vitamininjektion, och Petra Östergren har samlat några av landets mest spännande och provokativa skribenter och debattörer för att vässa udden på det offentliga samtalet. F-ordet lyfter både fram helt nya frågor, och presenterar nya aspekter på gamla frågor. F-ordet ska ifrågasätta och förhoppningsvis skaka om, men på ett varsamt och klokt sätt. Bidragen är väl grundade i erfarenheter och teori, men är lättillgängliga och personliga snarare än akademiska.
F-ordet ska vara en inspirationskälla som visar att det där med feminism inte är så dumt och förlegat ändå. Ordet på f kan återigen laddas med positiv kraft!

Petra Östergren är verksam som författare, skribent, föreläsare och debattör. Hon är en av de mest kontroversiella feministiska tänkarna i Sverige och har forskat kring svensk feminism och jämställdhetspolitik sedan 1996. Hennes senaste bok är Porr, horor och feminister. Tidigare har hon gett ut Slå tillbaka! Handbok i självförsvar för kvinnor och Att komma till ro med det allra värsta.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av F-ordet : mot en ny feminism. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Väcker tankar
    Kokaeru, 9 augusti 2018

    Bra bok med lättillgänglig kunskap, bra uppdelad i olika områden. Passar både den feminism-nyfikna och den pålästa och bidrar med reflektion för bådadera.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna