Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Tiia (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2011-08-09
Upplaga
1
Förlag
Alfabeta
Dimensioner
210 x 150 x 15 mm
Vikt
360 g
SAB
Hcf
ISBN
9789150113532
Dagens Harri (kartonnage)

Dagens Harri

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2011-08-09
119
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Susanna Alakoski debuterar som barnboksförfattare med Dagens Harri. En rolig och rörande bok om att ha ont om pengar men klara sig ändå, finskt och svenskt, om att leva i en liten familj (som ändå kan vara en bra familj), allergier, om att komma hem från skolan varje dag och vara arg på någon man kanske ändå gillar och om att inte vilja ha för roligt, för det är när man har det tråkigt som det händer roliga saker.
Dagens Harri handlar om Tiia som bor med sin pappa. Hennes mamma är död men Tiia pratar med henne varje dag. Tiias bästa kompis heter Peggy, hon bor med sin mamma men tyvärr verkar inte deras föräldrar bli kära i varandra som de hoppas. (7-11 år)

Susanna Alakoski slog igenom med romanen Svinalängorna 2006. 2010 kom hennes andra roman, Håpas du trivs bra i fengelset. Susanna har även varit redaktör för eller medverkat i andra böcker med ämnen som klass, kön, sexualitet och August Strindberg. Hon är krönikör i bland annat Dagens Arbete och Nya upplagan. Susanna föreläser ofta, både i Sverige och Finland. Hon leder också skrivarläger i Ystad.

Priser/utmärkelser: Svenska Kommunalarbetarförbundets kulturstipendium 2006, Augustpriset 2006, Gleerups litterära pris 2006, Utmärkelsen Junis Kompis 2007 (IOGT-NTO:s juniorförbund), Pocketpriset Platina Pocket, 2007, Sverigefinska delegationens pris/stipendium för sverigefinska insatser, Svenska Kyrkan 2007, Kaisa Vilhuinen priset, hedersomnämnande (2007)
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Dagens Harri
  2. +
  3. Hej Kungen!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hej Kungen! av Susanna Alakoski (inbunden).

Köp båda 2 för 238 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dagens Harri. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Kan man vara kär i nån man inte gillar?
    Hobbybibliotekarien, 27 december 2011

    Tiia, vars mamma är död, lever med sin pappa och allt är väldigt vanligt. Tiia är allergisk mot alla pälsdjur och bästa kompisen Peggi är det också som tur är, för alla andra har ju djur Tiias pappa och Peggis mamma är goda vänner och brukar bla fira jul tillsammans. Det är en stor fröjd att läsa om Tiia och hennes tankar bland annat på skolavslutningen i kyrkan.
    I klassen är det mycket som händer och mycket kretsar kring allergier, husdjur, skilsmässor, ätstörning, sprutparfymer, bus och... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Dagens Harri