Det är en gris på dagis (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2012-09-17
Upplaga
1
Förlag
Alfabeta
Illustratör/Fotograf
Charlotte Ramel
Dimensioner
265 x 210 x 10 mm
Vikt
320 g
SAB
Hcf
ISBN
9789150114164
Det är en gris på dagis (inbunden)

Det är en gris på dagis

(46 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden Svenska, 2012-09-17
120
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Det är en gris på dagis är en humoristisk, poetisk och lagom verklighetstrogen berättelse med knorr. Grisen står i sin hage och tittar på barnen som leker långt därborta på dagis. Grisen är ensam, han vill också vara med. Han gräver och gräver och rätt var det är står han vid dagisets staket. Alla barnen blir överlyckliga. Men hur gömmer man en gris på dagis? (3-6 år) Johanna Thydell och Charlotte Ramel har åstadkommit en grisig liten pärla. Dagens Nyheter en poetisk och fartfylld historia om utanförskap och gemenskap. Svenska Dagbladet En fin tonträff. Uppsala Nya Tidning
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Det är en gris på dagis. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. om att vilja gå till dagis
  Jenny, 7 januari 2019

  En helt fantastisk bok för barn som kanske inte riktigt vill gå till dagis/förskolan/föris. Har hjälpt en hel del barn att komma över tröskeln att gilla föris.

 2. Bok om ensamhet
  Johan , 21 april 2015

  Har tvillingar på tre år och de tycker om boken och reflekterar över ensamhet och känslor över att någon inte får vara med.

 3. Gris på dagis.
  carol fagerström, 8 april 2015

  Kändes lite konstig för ett litet barn. Jag sparar den tills mitt barnbarn är lite äldre. Passar 4-5 åringar bättre tycker jag.

 4. Det är en gris på dagis
  Agneta Olsson, 31 mars 2015

  Mina två barnbarn fullkomligt älskar den!! De är med hela tiden men "oj, nämen, nej osv. Hjälper till att skrika: "Det är en gris på dagis". Helt underbar att läsa också.

 5. Rolig för både barn och vuxna
  Sofie Gustafsson, 14 januari 2015

  Boken har uppskattats mycket av vår 2,5-åring. Språket är beskrivande och roligt att läsa även för mig som vuxen. Handlingen är spännande och man kan relatera till grisens känslor både när han är på dagis och när han blir bortkörd därifrån. Dagen på dagis beskrivs så tydligt, till exempel när det är dags att vila efter lunch "Madrass, madrass, madrass och lite golv". Man blir glad av boken och kan prata om känslor efteråt.

 6. En underbar liten berättelse
  Anna-Carina Liss, 21 maj 2014

  Tycker att denna berättelse är mycket gulligt skriven. Passar jättebra till förskolebarn, men också lite äldre barn. Kamratskapen är viktig och står i centrum!

 7. Rolig, gullig och pedagogisk berättelse om att alla...
  Marie, 4 oktober 2013

  Rolig, gullig och pedagogisk berättelse om att alla ska få vara med och att känna empati för sina kompisar, oavsett vem eller hur de ser ut.

 8. Underbar bok för dagisbarn 2-4 år. En berättelse om...
  Birgitta, 18 april 2013

  Underbar bok för dagisbarn 2-4 år. En berättelse om ensamhet och vänskap. Mycket rolig och lite hemsk. Fantastiskt bildspråk. En bok som kan läsas många gånger både av barn och vuxna.

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av författarna