Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
349
Utgivningsdatum
2012-06-14
Förlag
Alfabeta Bokförlag AB
ISBN
9789150114812
Den svarta löparen (e-bok)

Den svarta löparen E-bok

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-06-14
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Emma Lundgren, ung rektor vid Västgöta Universitet i Skövde, är alldeles ny på jobbet, när hennes sekreterare Vera Nilsson plötsligt hittas brutalt mördad. Mordet väcker stor uppmärksamhet i media eftersom hela universitetsledningen hör till de misstänkta.
Vera Nilsson var nitisk som sekreterare och inte särskilt omtyckt, men att någon skulle vilja mörda henne är för kriminalkommissarie Filip Alexandersson en stor gåta. Och det blir inte bättre av att mordvapnet, en indisk dolk som brukar hänga i universitetsbiblioteket, återfinns i den nytillträdda rektorns skrivbordslåda.
Samtidigt gör polisen en förbryllande upptäckt hemma hos Vera. Den schackpjäs från 1300-talet som försvann några månader tidigare under utgrävningarna av en medeltida träkyrka i Varnhem hittas i Veras neccesär, samma Vera som enligt kollegorna var totalt ointresserad av historia. Frågan är vad universitetsmordet och den medeltida schackpjäsen har med varandra att göra.
Den svarta löparen är en riktig pusseldeckare à la Agatha Christie där småstadslivet i Skövde med sitt universitet och regemente skymtar i fonden. Med spår och villospår, plus en gryende romans mellan kriminalkommissarien och den nytillträdda rektorn blir Den svarta löparen en spännande berättelse vars upplösning får sin förklaring i händelser långt tillbaka i tiden. Det är också en berättelse om manligt och kvinnligt; om makt och maktlöshet; om arbetarklass contra den intellektuella universitetsvärlden.

?Den akademiska världen är en tacksam miljö för en deckare. Här finns både maktkamp, intriger och positioner att bevaka. Jag har velat skriva en spännande berättelse om människor, så som vi alla är. Onda och goda. Aningslösa och beräknande. Lyckliga och olyckliga. Handlingen är förlagd till Skaraborg, en underbar del av Sverige där närheten till historien är påtaglig i till exempel Varnhems mäktiga klosterkyrka, som spelar en central roll i min bok."

"Personbeskrivningen och det skickliga berättandet , gör denna debutbok verkligen värd att läsa" BTJ

"En underbar resa hela boken igenom." Radio Halland
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Appelqvist Kristina