Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
430
Utgivningsdatum
2012-06-14
Förlag
Alfabeta Bokförlag AB
ISBN
9789150114881
Under jorden i Villette (e-bok)

Under jorden i Villette (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2012-06-14
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I slutet på 50-talet trampar en ung man som en galning för att hinna i tid till gruvan i belgiska Villette. Men hissen har redan gått ner. Han hör dånet, han ser räddningsmanskapet rusa till, han inser att han har en chans att försvinna, han skulle ha varit därnere med de andra, alla kommer att tro att han är död ?

Många år senare hittas en ung journalist mördad i en malmlast på en pråm i Villette. I handen har journalisten ett fragment av ett tidningsklipp, ett spår som leder till gruvorten Hanaberget i svenska Bergslagen. Kommunalrådet Birgitta Matsson har just varit med om att gruvan i Hanaberget stängts och sista lasten skeppats iväg till Belgien. Hon reser till Bryssel, men har också ett par andra ärenden hon tänker passa på att uträtta på resan. En förmiddag hittas hon skjuten till döds på torget i Villette. Martine Poirot försöker hitta sambandet, för många spår leder åt samma håll, till en liten ort i Sverige där hennes man Thomas just befinner sig på besök hos sin gamla farmor biskopinnan. Den gamla damen yrar om en tavla som är borta, en tavla som Martine hittar på väggen hemma hos den skrupelfrie finansmagnaten Stephan Berger, ägare till en del av järnverket i Villette. Den mördade journalisten hade två uppdrag i Villette, det ena var att undersöka Stephan Bergers bakgrund och verksamhet, det andra var att skriva en historik över gruvdriften och den stora olyckan. Vad hade han upptäckt, varför måste han dö? Hade han hittat bevis för att cykelolyckan strax efter gruvolyckan i själva verket var ett mord? Och vad visste Birgitta Matsson?

"...det här är bland det bästa jag läst på mycket länge .... Det går helt enkelt inte att lägga ner den förrän sista sidan är läst."
Bibbi Häggström, Sydsvenskan

"Spännande, välskrivet och välkomponerat."
Ingalill Mosander, Aftonbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hedström Ingrid