Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.5 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Trio i trubbel (del 5)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
45
Utgivningsdatum
2012-10-26
Förlag
Alfabeta
ISBN
9789150114935
Skuggor i skogen (e-bok)

Skuggor i skogen E-bok

Trio i trubbel

E-bok,  Svenska, 2012-10-26
79

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Det är något märkligt som händer i skogen. Oskar, Maja och Linus ska tälta med sin mamma och pappa, vid en vacker sjö i skogen. Men det är något underligt med platsen. När Maja vaknar på natten får hon syn på två vitklädda flickor i sin egen ålder. De har gammaldags kläder på sig och försvinner smygande iväg in i skogen. Trots att hon egentligen inte vågar följer hon efter flickorna till en kuslig och övergiven stugby på andra sidan sjön.
Även Linus och Oskar vaknar och beger sig ut i natten för att leta rätt på Maja.
Det blir ett äventyr de tre sent ska glömma - med en galen man med gevär, en stuga som sätts i brand och två flickor som tycks vilja hjälpa Linus, Maja och Oskar.
Morgonen efter när barnen återvänder till stugbyn med sina föräldrar ser det inte alls ut som det gjorde under natten. Allt är övervuxet och av stugan finns bara en gammal husgrund. Ingen verkar ha satt sin fot i byn på flera årtionden. Föräldrarna tror förstås att barnens fantasi har skenat iväg.
Men på väg tillbaka till tältet möter de en kvinna med en hund som berättar att stugan brann ner för över femtio år sedan. I branden omkom en man och en kvinna och deras två flickor.
Kan det vara så märkligt att Linus, Maja och Oskar har gjort en resa till en annan tid?

Hon väcker Oskar och Linus och trots att de egentligen inte vill följer de flickorna till en kuslig och övergiven stugby på andra sidan sjön. Här finns en gammal slaktplats, full av benbitar, skinn och horn - och det luktar konstigt av fukt och mögel.
Precis när Oskar, Maja och Linus bestämt sig för att gå tillbaka till tältet hör de ett par upprörda röster. De springer in i en av stugorna och hör hur en man och en kvinna letar efter dem. De gömmer sig i stugan hela natten medan de hör de hemska rösterna. När gryningen sedan kommer tar de sig tillbaka till tältet. Tillsammans med sina föräldrar återvänder de på morgonen till stugbyn, som inte alls ser ut som den gjorde på natten. Allt är övervuxet och av stugan finns bara en gammal husgrund. Ingen verkar ha satt sin fot i stugbyn på flera årtionden. När familjen sedan träffar en dam med en hund, får de reda på att det förr bodde en tjuvjägare i området och att den stuga där Maja och Linus tillbringat natten brann ner för över femtio år sedan.

I Skuggor i skogen verkar Oskar, Maja och Linus ha kommit in i en annan tidszon. Kan det vara så att de gjort en resa till en annan tid?

Skuggor i skogen är femte delen i serien. De övriga böckerna heter Läskigt läge, Kuslig kväll, Ryslig resa och Skola i skräck.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thomas Halling