Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
438
Utgivningsdatum
2012-10-23
Förlag
Alfabeta Bokförlag AB
ISBN
9789150115055
De blå damerna (e-bok)

De blå damerna E-bok

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2012-10-23
39
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone och iPad
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
En natt blir van Goghs berömda målning ?Det gula huset? stulen från konsthallen i Skövde. Men när tjuvarna ska smyga från platsen gör de en oväntat upptäckt. I hissen hittar de den nya, radikala chefredaktören på Skaraborgs Allehanda, Helena Oscarsson, mördad.
Mordet på chefredaktören är en gåta samtidigt som van Goghs tavla förblir spårlöst försvunnen. Rikskriminalen från Stockholm kommer till Skövde för att hjälpa Kriminalkommissarie Filip Alexandersson och hans kolleger att lösa det ovanliga fallet som snabbt fått uppmärksamhet över hela konstvärlden. Varför befann sig Helena Oscarsson i kulturhuset just den här natten? Finns det ett samband mellan konstkuppen och mordet? Var det en slump att tjuvarna just stal ?Det gula huset?? Och vad är det för hemligt sällskap som Helena Oscarssonhar varit medlem i?
För en gångs skull verkar Rektor Emma Lundgren stå utanför utredningen, men så börjar vissa trådar peka mot att konstkuppen iscensatts av hennes egen personal.
Men inte bara polisen jagar efter svaren. Även Sebastian Gren, reporter på Skaraborgs Allehanda, vill veta varför Helena Oscarsson dog. Han blir alltmer övertygad om att hon var något riktigt intressant på spåret.

"Den bjuder på några riktiga överraskningar och Appelqvist har bevisningen arbetat mycket med intrigerna som skickligt vävs samman till en mycket oväntad upplösning när man trodde att boken egentligen var slut.? FÖRMIDDAG I P4

"Oh, my God. This story has got everything." SKÖVDE NYHETER

?? synnerligen svår att lägga ifrån sig.? DAGENSBOK.COM
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Appelqvist Kristina