Farsta fritt fall (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
237
Utgivningsdatum
2013-02-11
Förlag
Alfabeta Bokförlag AB
ISBN
9789150115154
Farsta fritt fall (e-bok)

Farsta fritt fall (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2013-02-11
33
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Två veckor innan skolan börjar flyttar Henrika från Lund till Farsta. Inte så lyckad tidpunkt för hon får inte plats på Natur, utan hamnar i en klass med dem som saknar fullständiga betyg. Där finns Mira. Mira är tuff och spydig och ledare i det rätt vidriga gänget.
Men allt är inte som man tror. Mira är egentligen väldigt trött på gänget och sitt meningslösa liv. Hon vill något annat, något mera, med sitt liv. Den på ytan präktiga och duktiga Henrika håller däremot helt på att tappa fotfästet.
På ett lite ?Short-Cuts?-artat vis korsar tjejernas vägar varandra. De blir aldrig vänner, det är de alldeles för olika för, men på olika sätt så påverkar de varandra. Och på så sätt blir vi även påverkade som läsare. Boken föder tankar om våra liv och föreställningar om oss själva och andra.

Boken har en språklig mognad och lätthet på samma sätt som Decembergatans hungriga andar. Den är litterär och underhållande och lättläst på samma gång. Och stannar kvar i minnet och hjärtat långt efter det att sista bladet vänts.

Decembergatan ? massa recensioner, Litteralund, bokmässan i Göteborg.
Ulrika har på kort tid blivit en van föreläsare.
Decembergatans hungriga andar fick Slangbellan för bästa debut 2009 och vann även bokcirklar.se:s pris för årets bästa ungdomsbok.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lidbo Ulrika

  • Inte vatten värd

    Lidbo Ulrika

    Edith kommer hem från Gotland med fruktansvärt dåligt samvete. Sigga stack från klassen under tipspromenaden utan att säga något. Och det är Ediths fel. Mest Ediths fel i alla fall. Men om Lucinda inte hade svikit sitt löfte och berättat det Edith...