Jag blundar och önskar mig något (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2012-10-23
Förlag
Alfabeta Bokförlag AB
ISBN
9789150115208
Jag blundar och önskar mig något (e-bok)

Jag blundar och önskar mig något (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2012-10-23
69
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Nominerad till Augustpriset för bästa barn- och ungdomsbok!
Den andra boken om Lisa. Lisa går i sexan och har en storasyster. Lisas bästa kompis heter Nova och är ett år äldre. Novas familj jobbar egentligen på en cirkus men bor tillfälligt kvar ett år här för att Nova just fått ett litet syskon.
Det finns några tuffa tjejer som går i högstadiet som är kompisar till Lisas storasyster. De har som en hemlig klubb som Nova och Lisa och systern gärna skulle vilja vara med i. Men för att få vara med måste man bli antagen och för att bli antagen måste man utföra en rad tester, som t ex att snatta saker, tjuvringa mm. Egentligen är det Nova som Lisa mest vill hänga med, Nova är spännande och modig och ovanlig. Själv känner sig Lisa rätt alldaglig och lite tråkig. Båda Lisas syster och Nova blir antagna till det tuffa gänget, och på något sätt får även Lisa vara med. Även om hon hela tiden känner att det är som på nåder. Att hon ändå inte liksom får vara med på riktigt?

En välskriven inkännande bok utan stora åthävor men som man vill fortsätta läsa för att den är så välskriven. Och för att man vill följa Lisas tankar och känslor som pendlar mellan hopp och misströstan för vad Nova egentligen känner för henne. Vill hon vara med Lisa för hennes skull eller för att Lisas storasyster är med i det tuffa tjejgänget?

?Hon berättar enkelt och effektivt en medryckande historia, utan att överdramatisera, moralisera eller komma med enkla lösningar. Det är ju relationer som gör livet spännande. Också för en tolvåring. Så är det bara. Och det behöver man inte ens skämta om.? GöteborgsPosten

?Jag kastas snabbt in i berättelsen och lika snabbt är den över, för den går inte att lägga ifrån sig.? Litteraturmagazinet

?En trovärdig skildring av de första, sköra stegen in i den omtumlande, smärtsamma period i livet, där känslorna åker berg- och dalbana, man är omväxlande barn och vuxen, rädd och upprorisk.?
Aftonbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »