Flyt som en fjäril, stick som ett bi (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Utgivningsdatum
2013-11-04
Förlag
Alfabeta
ISBN
9789150116229
Flyt som en fjäril, stick som ett bi (e-bok)

Flyt som en fjäril, stick som ett bi E-bok

E-bok,  Svenska, 2013-11-04
95
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
  • Ladda ned och lyssna i Bokus Reader.
    109
Visa alla 1 format & utgåvor
Miranda är en tävlingsmänniska, hon är fixerad av att kämpa och vara stark. Hemma går föräldrarnas tid och kraft åt att hjälpa hennes storebror, tv-spelsamöban Elias, komma ur sitt beroende. Miranda söker därför uppmärksamhet och bekräftelse hos simtränarna istället. Hon tränar nio gånger i veckan, tar i så att det känns som hon ska sprängas och lassar i sig enorma mängder av skolbespisningens pasta med skinksås. Medan hennes bästa kompis Johanna, som driver en blogg med mottot fake it til you make it, bara bryr sig om sin kille.

Flyt som en fjäril, stick som ett bi handlar om konkurrens och tävlande, känslan att man måste prestera i relationer, och om att satsa allt fast det gör ont.

"Elin Nilsson vänder sig smidigt mellan vasst och mjukt, mellan dråpligt och innerligt, mellan djupandning och klaustrofobi - och det finns faktiskt ingenting i den här romanen som inte sitter på exakt rätt plats."
Stina Nylén, GP

"Elin Nilsson låter oss möta en komplex, ung människa som kämpar med att hantera elitidrottens fram- som baksida. Skildringen är stark och övertygande, romanen sällar sig till toppskiktet i höstens ungdomsboksutgivning."
Åsa Warnqvist, Svenska Dagbladet

"Flyt som en fjäril, stick som ett bi är en stormkokande roman om styrka och svaghet, vänskap och konkurrens. Nilsson lyckas väl med att fånga högstadiets klimat och tonårsfamiljens konflikter, och inte minst minsta nyans i Mirandas omvälvande tillvaro. Det är en riktig bladvändare med ett språk som det slår gnistor om."
Jonna Fries, Smålandsposten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Elin Nilsson