Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Astrid Sammils (del 1)
Antal sidor
427
Utgivningsdatum
2014-05-20
Upplaga
1
Förlag
Alfabeta
Medarbetare
Aschenbrenner, Dick (form)
Dimensioner
215 x 145 x 30 mm
Vikt
603 g
SAB
Hc
ISBN
9789150116441
Bortfall (inbunden)

Bortfall

(18 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-05-20
231
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En novembersöndag 1978 går Mikael Granberg, 13 år, ut från sitt hem i Dalarna för att hämta ved. Han kommer aldrig tillbaka och polisen finner inga spår.
Trettio år senare har diplomaten Astrid Sammils tagit sin tillflykt till släktgården i Dalarna sedan hon råkat i onåd på jobbet. Där hittar hon en mössa som hon vet tillhört Mikael, bland sin avlidne morbror Lars tillhörigheter. Hon vägrar att tro att hennes försynte morbror haft något att göra med Mikaels försvinnande och bestämmer sig för att ta reda på sanningen.

I Bukarest börjar samtidigt den unga läkaren Gabriela Dumitru bli orolig över att orimligt många patienter hoppar av den läkemedelsprövning hon arbetar med på uppdrag av läkemedelsjätten CalmedBelabSteiner. När hon börjar forska i vad som hänt möter hon en härva av lögner, mystiska försvinnanden och ond, bråd död. Hon inser att hennes jakt på sanningen utmanat mäktiga krafter och att hennes eget liv är i fara.
Under tiden hittar Astrid spår som pekar mot läkemedelsjätten CalmedBelabSteiner, som en gång startades i Falun.
Hon finner också en mystisk koppling till den sinnesslöanstalt där hon upptäckt att hennes morbror Lars satt större delen av sin barndom. Också Astrids efterforskningar sätter farliga krafter i rörelse. Fler dödsfall följer och hon inser att hon själv nu är ett hett villebråd.

Bortfall är första boken i en ny serie om diplomaten Astrid Sammils. Som Ingrid Hedströms tidigare böcker tar den avstamp i mörka verkliga politiska händelser och är oerhört välskriven.

"Deckargenren har förändrats stort de senaste tio åren, även i Sverige. Numera är den vitaliserad av författare som vill mer än bara berätta en bra historia. En av dessa är Ingrid Hedström, som förmedlar så mycket av mellaneuropeisk samtidshistoria och livskänsla i sina verk." Yukiko Duke, Vi Läser

"Ingrid Hedström kan både skrämmas ordentligt och levandegöra människor och miljöer ... Som mångkunnig journalist förmår hon också göra handlingen otäckt trovärdig. Man biter på naglarna fram till den snyggt oväntade upplösningen." Katarina Mazetti

"Ingrid Hedström får högsta betyg, både när det gäller intrig och språk." Ragna Fahlander, Dalarnas tidningar

"Undrar om det går att skriva en bättre spänningsroman. Den har allt." Lennart Högman, Dast Magazine
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Bortfall. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En spännande thriller
  @bettan_bokprataren (Örebro), 20 augusti 2019

  En thriller med en bra intrig och ett språk som flyter. Miljö- och personbeskrivningarna är målande och jag får härliga bilder från båda Dalarna och Bukarest. Ingrid belyser ett intressanta ämnesområde i den här boken, läkemedelsindustrin och forskningen där. Mer på min blogg https://bokprataren.blogspot.com/2019/08/bortfall-ingrid-hedstrom.html

 2. Viletteserien var mycket bättre
  Lena Johansson, 7 november 2014

  Jag tyckte mycket om Viletteserien och blev besviken på Bortfall. Det är ett samhällsproblem som ska fram i ljuset men storyn kändes väl mycket krystad

 3. Spännande
  Bettyfal, 8 juli 2014

  En välskriven och spännande deckare som tar avstamp i verkliga händelser. Det jag tycker är extra kul är att Ingrid Hedström ger några referenser till sin tidigare serie om Martine Poirot och det gör att det känns som den serien fortfarande "lever" lite då.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ingrid Hedström