Du ska få gröt och en lillasyster (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2016-04-27
Upplaga
1
Förlag
Alfabeta
Illustratör/Fotograf
Anna Bengtsson
Dimensioner
235 x 216 x 6 mm
Vikt
293 g
SAB
Hcf
ISBN
9789150116472

Du ska få gröt och en lillasyster

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2016-04-27

Slutsåld

Jojo ska få gröt. Och en lillasyster! Vad kul, tänker Jojo och gör plats för lillasyster i sitt rum. Här ska lillasyster sova och i den stolen ska Jojo sitta och läsa böcker med henne. Och efter en lång väntan så kommer hon äntligen. Kerstin heter hon. Men vad nu, det blir inte alls som Jojo hade tänkt sig.
Solja Krapu-Kallios melodiska och rytmiska text är perfekt för högläsning och bildar tillsammans med Anna Bengtssons bilder i mättade färger en härlig bilderbok att läsa om och om igen inför ankomsten av ett syskon.
"Upplösningen är stillsamt euforisk, intelligent gestaltande den säregna process det är när en ny människa löds in i en ny vardag man samlas till kalas och konstaterar; den nya lilla varelsen är allas, fast också sin egen."
/Västerbottens Kuriren
Solja Krapu-Kallio är författare, estradpoet, föreläsare och talare. Hon är bland annat tvåfaldig svensk mästare i Poetry Slam och 2002 tilldelades hon debutantpriset Slangbellan för bilderboken Jag behöver lillbrorsan (med bilder av Anna-Clara Tidholm).
Anna Bengtsson är författare och illustratör, både av egna och andras texter och har en lång rad böcker bakom sig. Hennes karakteristiska stil och färgskala är lätt att känna igen och mycket uppskattad. 2005 Augustnominerades hon för Gummi-Lisa hittar hem.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Solja Krapu-Kallio