Kartor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
113
Utgivningsdatum
2014-08-12
Upplaga
1
Förlag
Alfabeta
Översättare
Gunnar Palmgren
Originaltitel
Mapy
Illustratör/Fotograf
Aleksandra Mizielinska, Daniel Mizielinski
Dimensioner
375 x 280 x 20 mm
Vikt
1343 g
SAB
uNy
ISBN
9789150116670
Kartor (inbunden)

Kartor

(34 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden Svenska, 2014-08-12
219
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"Den unge som inte försjunker djupt in i dessa sidor som målar upp världen i hela dess kulturella, geografiska och artrika mångfald kan väl ändå inte finnas!" Året Runt Internationell succé! Det här är en guldgruva för alla som gillar kartor och för de som inte visste att de gjorde det. Här presenteras många av världens länder och världsdelar i kartform, både geografiskt och kulturellt. De myllrande och detaljerade illustrationerna skildrar allt från geografiska fakta som berg, sjöar och städer till kulturella seder och bruk. En bok man kan försjunka i länge och återkomma till för att upptäcka mer och mer om jordens folk och länder. "Denna annorlunda, roliga och informativa kartbok har gjort succé över hela världen och finns översatt på 20 språk. Det är sannerligen annorlunda, med hjälp av illustrationer markeras viktiga platser och ställen över hela vår värld. Om vi exempelvis närstuderar Antarktis ser vi både åsnepingviner, sjölejon och blåvalar. Vi kan läsa om forskningsstationen Vostok och får reda på att antalet personer som bor där permanent är 0. En riktigt kanonfin bok, både för barn och vuxna!" Marie strömberg Andersson, Norra Skåne "en samling fantastiska kartor över olika länder, illustrerade med saker som karakteriserar landet. Stora uppslag så vackert och detaljrikt tecknade att man kan försjunka i timmar i dem." Patrik Svensson, Sydsvenskan
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kartor
 2. +
 3. Kartboken för alla barn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kartboken för alla barn (inbunden).

Köp båda 2 för 345 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Kartor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Perfekt present
  Linnea, 13 maj 2017

  Fantastiskt fin och unik kartbok. Jag har vid flera tillfällen gett bort den som present på barnkalas och dop och den har alltid varit mycket uppskattad.

 2. Kartor - en bok för alla åldrar
  Karin Elofsson, 25 mars 2016

  Vi hittar varje dag nya saker att titta på och lära oss om andra länder och världsdelar. Grymt mycket detaljer på varje sida. Kan verkligen rekommenderas till ung såväl som till gammal att bläddra i inför en resa eller om du bara är nyfiken på ett speciellt land.

 3. Dålig faktakoll. Slarvigt! En besvikelse.
  Lilla My, 12 februari 2016

  Denna bok är ambitiös och vackert illustrerad - men tyvärr väldigt slarvig! En av de missar jag stör mig mest på, är hur bristfälligt de uppger de olika ländernas språk. Ibland uppger de bara majoritetsspråket, ibland vissa av minoritetsspråken, ibland inga alls.

  Några exempel:
  - I Sverige har vi fem officiella minoritetsspråk: finska, jiddisch, meänkieli, romska och de samiska språken som klumpas ihop under benämningen "samiska". Författarna har valt att bara skriva "svenska oc... Läs hela recensionen

 4. Underbar bok!
  Gabriella, 28 september 2015

  Perfekt som gåva vid dop eller namngivning. Ett minus är att flera länder saknas men på det stora hela så är den ändå rätt magisk.

 5. En karta för alla
  Eva Noren, 18 september 2015

  Den absolut bästa kartboken för barn och vuxna. Inte bara en kartbok utan man lär sig så mycket mera om varje land. En perfekt gåva till varje familj.

 6. Rekommenderar!!!
  Frida, 10 juni 2015

  Väldigt vackra illustrationer, rolig och lärorik fakta om varje land. Alla länder i världen är dock inte med, väldigt många iallafall. Rekommenderas varmt, perfekt som doppresent!

 7. Underbar!
  Sandra, 11 december 2014

  Detta är en underbar bok som är lika intressant att bläddra i för vuxna som för barn. Fantastiska och detaljerade teckningar som man kan titta länge på.

 8. Boken kartor både för vuxna och barn
  moonwriter (Åhus), 11 november 2014

  Kul bok som man kan återvända till både vuxna och barn. Ta ert barn i knä och bläddra i boken upphov till många samtal och kunskap. Trevliga teckningar. En bok man gärna återvänder till.

 9. Inspirerande
  Bonnie, 16 oktober 2014

  Lika inspirerande för mig som vuxen som för barnen. Kul med alla illustrationer, man fastnar och får en massa info på köpet.

Visa alla 9 recensioner

Bloggat om Kartor