Nyfikna : Vilgot Sjöman och Lena Nyman i den politiska oskuldens tid (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2017-09-29
Upplaga
1
Förlag
Alfabeta
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
217 x 178 x 26 mm
Vikt
718 g
SAB
Imb
ISBN
9789150119237
Nyfikna : Vilgot Sjöman och Lena Nyman i den politiska oskuldens tid (inbunden)

Nyfikna : Vilgot Sjöman och Lena Nyman i den politiska oskuldens tid

(3 röster)
Inbunden Svenska, 2017-09-29
207
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
I år är det femtio år sedan premiären av Vilgot Sjömans sensationella film Jag är nyfiken - gul, som följdes av Jag är nyfiken - blå året därpå. Filmerna kom att färga hela världens syn på Sverige som ett sexuellt frigjort land. Men Nyfikenfilmerna är mycket mer än de sexscener som skapade så mycket rabalder - den fria synen på sex är en del av ett större politiskt engagemang, och sättet att göra film var helt nydanande. Med boken Nyfikna sätter Klas Gustafson in Vilgot Sjömans filmer i sitt sammanhang. Han ger en levande bild av hur det var i Sverige och världen åren före 1968 - med värderingar, tabun, diktaturer och en nymornad nyfikenhet på en tillvaro med större frihet att vara sig själv.
Klas Gustafson har skrivit en rad biografier om några av våra mest kända kulturpersonligheter såsom Gösta Ekman, Cornelis Vreeswijk och Monica Zetterlund, och kom senast med Schlagerkungens krig 2016. "Klas Gustafson har, som vanligt, skrivit en utomordentlig bok, levande, rolig och insiktsfull." Carsten Palmaer, Aftonbladet "Film är bäst på bio. Men ibland inte så dumt i en bok heller. När man läser Klas Gustafsons "Nyfikna", om Vilgot Sjöman-filmerna som upprörde en hel värld, känns det nästan som att man ser filmerna framför sig. (...) Inte minst är boken en fin skildring av den tidsanda som rådde när dessa filmer om sex och politik gjordes. Rekommenderas varmt." Jan-Olov Andersson, Aftonbladet "Det är en oavbrutet underhållande hyllning till de dumma frågornas lust och makt." Josephine Askegård, Arbetaren
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nyfikna : Vilgot Sjöman och Lena Nyman i den politiska oskuldens tid
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (inbunden).

Köp båda 2 för 416 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Klas Gustafson