Bli en zombieöverlevnadsexpert! (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
78
Utgivningsdatum
2019-05-02
Upplaga
1
Förlag
Alfabeta
Illustratör/Fotograf
Elin Jonsson
Dimensioner
212 x 148 x 12 mm
Vikt
268 g
SAB
Rbo
ISBN
9789150120639
Bli en zombieöverlevnadsexpert! (inbunden)

Bli en zombieöverlevnadsexpert!

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-05-02
119
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Att förbereda sig på att zombierna kommer kan ju verka onödigt eftersom det inte finns zombier. Men zombieserier, filmer och böcker handlar ofta om olika slags kriser, kaos och katastrofer. Om du är förberedd på en zombieattack, då är du förberedd på att överleva det mesta: strömavbrott, bränder, olyckor och naturkatastrofer. Genom att tänka på att något skulle kunna hända, så blir vi bättre förberedda. Det kallas mental förberedelse och är en väldigt viktig del i att vara förberedd - inte rädd.

Boken är full av tips för att vara förberedd både inomhus och utomhus. Här finns lekar, praktiska övningar och minnesregler för att minnas vad det var man skulle komma ihåg. Till exempel en grundregel: STOP = Stanna, Tänk, Observera, Planera. Det viktigaste människan har i ett krisläge är inte olika prylar, utan hjärnan! Dessutom finns här en del fakta om zombier. För även om zombier inte finns på riktigt så kan det göra förberedelserna roligare och mindre skrämmande.

Herman Geijer är zombieöverlevnadsexpert och har skrivit flera böcker om zombier och överlevnad. Han håller även överlevnadskurser runt om i landet. Dessutom var han lyssnarnas sommarvärd 2015 i Sommar i P1.

Claes Tovetjärn är före detta yrkesmilitär som läst psykologi och som arbetar med att utbilda barn och vuxna att överleva svåra situationer.

Elin Jonsson tecknar för flera tidningar och var den första kvinna som fick rita ett Fantomen-omslag.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bli en zombieöverlevnadsexpert!. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Riktigt bra!

    Detta är en bok som är skriven av riktiga överlevnadsexperter där de förpackat lämplig info till barn i ett något mer tilltalande format. Nämligen att zombiekatastrofen får vara en tankelek genom boken som motivation för att lära sig mer om förberedelser och att hantera en riktig krissituation. Boken har mycket text men också ett antal bilder i färg.
    Om man precis som oss såg på serien "Nedsläkt land" på SVT och därför börjar tänka att prepping kanske är rätt vettigt då kan denna bok var... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna