Heja jorden! (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
76
Utgivningsdatum
2020-01-28
Förlag
Alfabeta
Illustratör/Fotograf
Stina Wirsén
Dimensioner
213 x 148 x 10 mm
Vikt
232 g
SAB
uUh
ISBN
9789150120967
Heja jorden! (inbunden)

Heja jorden!

Inbunden Svenska, 2020-01-28
89
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Heja jorden! är både en spännande saga och fakta om miljön och klimatforskningen. Nyfikna barn (och vuxna) får lära sig mer om rymden, växthuseffekten och lite om vad forskningen egentligen säger om klimatförändringar.

Jol är 11 år gammal och bor på en planet någonstans långt ute i rymden. Det bästa hon vet är att besöka rymdforskaren Lima i observatoriet och titta på stjärnor och planeter i det stora tele- skopet.Det är så hon upptäcker jorden, en vacker planet som påminner om en blå pärla. Jorden är full av liv, och Jol får syn på tre barn som leker tillsammans. En dag märker Jol någonting konstigt. Varelserna på jorden verkar förstöra sin miljö genom att släppa ut växthusgaser i atmosfären. Tillsammans med sina forskarsvänner Lima och Lofar tar hon reda på mer vad som händer. Jol blir både ledsen och arg. Varför gör varelserna så?

"Den här boken kan bli startskottet för nästa generation av klimataktivister."
Mariestads-Tidningen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Heja jorden!
  2. +
  3. Vad håller ni på med? : en antologi om klimatet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vad håller ni på med? : en antologi om klimatet av Elisabeth Östnäs, Herman Geijer, Mats Jonsson, Mats Söderlund, Inger Edelfelt (häftad).

Köp båda 2 för 208 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jörn Spolander

  • Cykla, panta och rädda en isbjörn

    Jörn Spolander

    Man behöver inte vänta tills man är vuxen, har körkort och rösträtt för att rädda världen - kanske är det till och med bättre att vara barn?! Vem hinner till exempel panta flest tomburkar från och med NU? Och vem har lättast för att aldrig vänja s...