Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2021-08-25
Förlag
Alfabeta
Illustratör/Fotograf
Elin Jonsson
Dimensioner
220 x 160 x 15 mm
Vikt
354 g
SAB
uK.54
ISBN
9789150121711

Andra världskriget : människorna mitt i striden

(8 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-08-25
159
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Läs historien om världens största krig på ett annorlunda sätt. Läs historien om världens största krig på ett annorlunda sätt. Alla de viktigaste händelserna är med, men berättas genom människorna som var där. Som tjuven som blev en hjälte när bomberna föll över London, eller nazisten som bytte sida i hemlighet. Här finns berättelser om vanliga okända människor som spelade en viktig roll; motståndsmän, meteorologer, flygare, barn och soldater. Och här finns också en hund som blev soldat och räddade massor av liv. De är okända för de flesta men deras historier är dramatiska. Lättläst och intresseväckande med 24 berättelser och en tidslinje med viktiga händelser.

"Trots att berättelserna är korta och enkla har de ändock en nerv och stimulerar till fördjupat läsande om krigets olika skeenden" Bibliotekstjänst
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Andra världskriget : människorna mitt i striden
 2. +
 3. Sveriges historia : 25 sanna berättelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sveriges historia : 25 sanna berättelser av Andreas Palmaer, Bengt Fredrikson, Elin Jonsson (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Andra världskriget : människorna mitt i striden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Jättebra
  Eva W, 22 januari 2022

  Jättebra tyckte den 12-åriga sonen! Intressanta historier om andra världskriget som han inte läst om i skolan eller andra böcker.

 2. Intresseväckande!
  Mellis_m, 24 november 2021

  Boken är ett bra sätt att som barn få inblick i delar av världskriget. En lagom nivå att få ta del av vår viktiga historia!

 3. Viktig del av historien!

  Wow! Det här är en bok som berörde mig på djupet! Så många okända hjältar det finns som kämpade och hjälpte människor som led under andra världskriget utan en tanke på hyllningar från eftervärlden. En bok jag varmt kan Rekommendera!

  Det finns så Många Fantastiska människor som kämpade för andra under andra världskriget men som inte är så kända för eftervärlden.

  Några av ödena som boken presenterar känner jag till sedan innan; men det är ännu flera jag Inte kände. De öden so... Läs hela recensionen

 4. Kunskap är aldrig fel.
  Anna Ulrika Strehlenert, 21 september 2021

  Har köpt boken till mitt barnbarn i 12-årspresent och är övertygad om att den kommer tas emot med intresse. Lättläst och ändå seriös.

 5. Bra lättläst bok som skapar dialog

  AC (mamma);
  I går började vi läsa Andra världskriget människorna mitt i striden.

  Det är en fin bok om mänskligheten mitt i allt det onda. Inte förskönat på något sätt men man får ta del av vardagen för några personer som av olika anledningar blev hjältar eller gjorde något speciellt. Gustav läste några kapitel själv, något kapitel blev läst över sen mellis och några kapitel är kvar. Vilken pärla. Den skapar samtal och Philip var fascinerad över att Hitler faktiskt gillade barn me... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna

Bokvideo