Decembergatans hungriga andar (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (139.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Louise Löwenberg
Utgivningsdatum
2021-03-01
Förlag
Alfabeta
ISBN
9789150132120
Decembergatans hungriga andar (ljudbok)

Decembergatans hungriga andar (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-03-01
99
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Jag vet att jag inte bor i en grotta och det är krig och jag blir våldtagen av soldater och det kryper flugor som lägger ägg i öppna sår på min arm, men det är ändå orättvist. Så jävla orättvist. Varför har jag fått all skit? På nätterna ligger Jenny och grubblar. Varför blir hon alltid vald som tredje sist på gympan och varför vill alla killar bara hångla med kompisen Charlie? Varför är hon ett fetto som hatar sitt meningslösa liv?

Men Jenny har en plan. Hon ska bli smal. När hon börjar åttan i augusti ska alla få se. Hon kan inte misslyckas om hon följer sitt superschema. Man kan ju inte bli fet om man äter noll procent fett Jenny finner en bundsförvant i Betty. Smala, snygga, världsvana Betty. De träffas hemma i Bettys kök och har matorgier. Glass, smör, Ballerinakex, västerbottenost, djupfrysta pajer. De dukar upp och vräker i sig. Sen kräks de upp allting. Ingen kan nånsin förstå. Det är en livsstil. Man väljer det för att man gillar det. Men hur länge håller det?

Ulrika Lidbo är 34 år och arbetar som reporter på Aftonbladet. Hon har varit elev på Biskops-Arnös författarskola, läst litteraturvetenskap på Uppsala universitet och utbildat sig till journalist. Ungdomsromanen Decembergatans hungriga andar är hennes debut som författare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ulrika Lidbo