Ge mig arsenik (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (150.5 MB)
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Inläsare
Louise Löwenberg
Utgivningsdatum
2021-02-27
Förlag
Alfabeta
ISBN
9789150132199
Ge mig arsenik (ljudbok)

Ge mig arsenik (ljudbok)

Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-02-27
99
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Femtonåriga Elisabeth åker in till city för att köpa en dagbok. Men när hon kommer hem till förorten Säby sent på eftermiddagen har hon snott världens snyggaste skrivbok, sett Håkan Hellström spela på Mega Store och bytt namn till Elsa. Upprymd av sitt stadsbesök tänker hon börja ett nytt liv. Hejdå tragik, hejdå ensamhet. Ge mig nåt som tar mig någonstans.

I skolan går Elsa på de lektioner hon har lust till, annars sitter hon hemma i sackosäcken och skriver. Hon är en blivande författare, ett geni, och i den nya skrivboken ska hon göra upp med alla jävligheter: utanförskapet, flytten från Öland, föräldrarnas skilsmässa, människorna i Säby och framför allt bästa kompisen Katrinas svek de som skulle vara varandras tvillingsjälar! Genier är ofta ensamma eftersom det inte finns så många, framförallt inte i Säby och den enda som tycks se Elsa, förutom gamla kompisen Maria på Öland, är hennes svenskalärare Anders, som hon träffar i gungparken på sina nattliga promenader.

Ge mig arsenik är en roman som vibrerar av ostyriga känslor, som skildrar den tunna linjen mellan vänskap och kärlek och vad man gör för att härda ut.

"En jättefin debut, en klart lysande stjärna!" Magnus Utvik i Gomorron Sverige ger den 4 av 5 i betyg.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Klara Krantz