Momo eller Kampen om tiden (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
1999-03-01
Upplaga
7
Förlag
Berghs
Originalspråk
Tyska
Dimensioner
215 x 142 x 22 mm
Vikt
460 g
SAB
Hf=c,u,Hcef.01,uHce
ISBN
9789150212396
Momo eller Kampen om tiden (inbunden)

Momo eller Kampen om tiden

en sagoroman

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 1999-03-01

Slutsåld

Momo är en liten flicka som rymt från ett barnhem och bor för sig själv. Men ensam är hon inte - hon kan nämligen den sällsynta konsten att lyssna. Barn och vuxna flockas omkring henne för att få prata, anförtro sig. När Momo lyssnar på vad de har att säga, börjar de tänka själva. De får idéer och kommer själva på svaren på sina frågor medan de pratar. Men så upphör vännerna att komma, den ena efter den andra. De har inte tid, får Momo höra. Det är då hon upptäcker de farliga tidstjuvarna - de grå herrarna som stjäl människornas tid och skapar jäkt och stress och otrevnad.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Momo eller Kampen om tiden. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Helt underbar!
  Joakim: (aguila), 18 augusti 2007

  Detta är en av de bästa böcker jag läst på alla vis. Den får en att tänka och att förstå lite mer av den vardag man stressar förbi. Kan bara säga, köp den och läs den flera gånger om!

 2. Till er som undrar vart all tid tar vägen!
  Karin Kullman, 18 juli 2005

  Denna bok är en skatt för hela familjen. Den har ett rikt språk och ger levande händelseskildringar som det är lätt att fantisera sig med i. Utöver den spännande historien som alla barn kan följa finns djupa filosofiska tankar invävda i frågeställningen: vad gör vi egentligen med vår tid och våra liv?

  Denna bok ger en tankeställare till den moderna människan som stressar omkring och försöker spara in tid, men till vilket syfte? Trots all denna tid vi "sparar in", tar vi oss verklige... Läs hela recensionen

 3. Bästa barnboken
  Jacqueline, 23 november 2002

  När jag nån gång får barn i framtiden kommer detta vara den första bok de skall läsa när de lärt sig det.
  Jag tror att man skall läsa den minst tre gånger i livet: när man är liten, när man blivit vuxen och när man inte vill vara vuxen längre. Eller så kanske man rent av skall läsa den varje gång man tycker att världen går alldeles för fort....

 4. A och O i varje bokhylla!
  Lena, Skogås, 7 oktober 2002

  Denna bok måste läsas!! Man kan tro det är en barnbok men det är det inte. Boken kan läsas i alla åldrar men jag tror vuxna förstår bättre undermeningen och betydelsen bättre än barnen som mer kan se det som en vanlig spännande sagobok. Den är extremt lättläst och spännande och efteråt så har man mycket att fundera på, saker man borde fundera på men som i dagens snabba samhälle man kanske inte har tagit sig tid till att göra. Läs den så förstår du!

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Momo eller Kampen om tiden