Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2010-08-16
Upplaga
1
Förlag
Berghs
Medarbetare
Jäger, Tor (form)
Dimensioner
215 x 140 x 16 mm
Vikt
300 g
SAB
Hcg
ISBN
9789150218343
Stenhusets hemlighet (inbunden)

Stenhusets hemlighet

(4 röster)
Inbunden Svenska, 2010-08-16
39
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
En suggestiv spänningsroman om tolvåriga Ella som flyttar in i ett gammalt stenhus på landet. Hon trivs inte alls i det nya huset, som sägs vara hemsökt av spöken, och hon har svårt att få vänner i den nya klassen. Men efter hand lär hon känna Jacob som gräver i ruinerna i skogen. På nätterna börjar Ella drömma om ruinerna och om människorna som en gång levde där. Hon dras in i ett spännande men farligt äventyr och snart förstår hon att det finns ett samband mellan drömmen, ruinerna, huset och hennes eget liv. Med hjälp av Jacobs utgrävningar får hon viktiga ledtrådar till stenhusets hemlighet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Recensioner i media

"Stenhusets hemlighet är en äventyrsroman där nutid och dåtid överlappar varandra, där kärleken till det skrivna ordet har en avgörande betydelse och där tidlös visdom blir en kraft att räkna med." av Stefan Whilde, Tidningen Kulturen.

"...snart slukas man av både historien och berättarkonsten." av Susanne Holmlund, Sundsvalls Tidning.

" Det är en berättelse fylld av mörker, men också av härligt sprudlande fantasi. Och den är riktigt, riktigt spännande!" av Helena Ferry, Barnboksprat.

Bloggat om Stenhusets hemlighet

Övrig information

Personlig hälsning från författarinnan

"Där jag är uppvuxen fanns det just en sådan plats med gamla husgrunder som i "Stenhusets hemlighet". Precis som Ella och Jacob i boken fascinerades jag över ruinerna och fantiserade om vilka människor som en gång levt där. Jag och de andra barnen i området brukade vara där och leka. Vi grävde upp gamla skor av skinn och delar av krukor ur ruinerna, och vi hittade på ruskiga historier om jordkällaren som fortfarande fanns kvar men vars ingång var igenspikad med träplankor. Redan som barn läste jag också mycket och ofta - alla sorters historier, men helst gåtfulla rysarberättelser. Böcker är som gömställen dit läsaren (och författaren) kan fly undan en stund, mörka krypin där man kan vila från världen. Andra gånger som kartor till verkligheten, som hjälper till att navigera och bekräftar att vi inte är ensamma om våra tankar, upplevelser och drömmar."
/Annika Widholm