Ackulturation och kulturkonflikt (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
OPIA
Antal sidor
116
Utgivningsdatum
2005-01-01
Förlag
Uppsala universitet
Dimensioner
240 x 165 x 11 mm
Vikt
240 g
SAB
J.17
ISBN
9789150618273
Ackulturation och kulturkonflikt (häftad)

Ackulturation och kulturkonflikt

Häftad Svenska, 2005-01-01
249
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I våra dagars Nordvästeuropa, i nationalstatens sammanbrott, är perioden 300-1300 den första som måste monteras ned och belysas på nytt. Här i detta tidsrum har vi nämligen skapat oss ett urhem och en sagatid som med sitt dunkel och sina litterära kvaliteer varit ideologiskt produktivt särskilt under nationalstatens höjdpunkt.

Den period som omfattar yngre järnålder och vikingatid måste dessutom göras lång eftersom den skall täcka in den tid det tog att utveckla dess viktigaste sociala fenomen: den vitt spridda kulturtradition som under järnåldern kännetecknar och utvecklar en självmedveten överklass. Så småningom överges denna kulturtradition snabbt och det sker tidigt i Frankrike och England, senare i Friesland och Sydskandinavien och ännu senare i en periferi som Island.

Perioden rymmer med andra ord ett större europeiskt kulturfenomen, ett kultursammanbrott, som kan förstås bl.a. i termer av ackulturation och kulturkonflikt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ackulturation och kulturkonflikt
  2. +
  3. Mellan tal och skrift : essäer om runinskrifter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mellan tal och skrift : essäer om runinskrifter av Frands Herschend (häftad).

Köp båda 2 för 498 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Frands Herschend