Utflyttningsbeskattning av kapitalökningar (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Skrifter från Juridiska fakulteten i Uppsala
Antal sidor
576
Utgivningsdatum
2010-11-16
Upplaga
1
Förlag
Uppsala universitet
Dimensioner
230 x 159 x 42 mm
Vikt
1110 g
ISBN
9789150621600

Utflyttningsbeskattning av kapitalökningar

Häftad,  Svenska, 2010-11-16
682
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
En utflyttningsskatt är en skatteregel som aktualiseras när en person flyttar ut från landet. Skatteregeln syftar ofta till att skydda utflyttningsstatens skatteanspråk, eftersom dessa vanligtvis upphör när personen flyttar. Utflyttningsskatter har under senare år blivit allt mer omdiskuterade, inte minst utifrån EU-rättsliga utgångspunkter. I denna studie identifieras och kritiskt analyseras flera av de problem som uppstår när dessa skatteregler möter de skatteavtals- och EU-rättsliga regleringarna. Dessa båda regleringar kan begränsa de nationella skatteanspråken, varför utflyttningsskatterna i stor utsträckning har ändrats under de senaste åren. Även frågan om dessa nya regleringar är ändamålsenliga och effektiva undersöks i avhandlingen.

I studien analyseras hur olika typer av utflyttningsskatter förhåller sig till EU-rätten och till de skatteavtal som Sverige har ingått med andra länder. När det gäller EU-rätten bygger analysen vidare på och fördjupar tidigare svensk och internationell forskning på området. Mot bakgrund av senare års praxis görs dessutom en aktuell analys av EU-domstolens prövning rörande frågan om en nationell regel utgör ett förbjudet hinder eller inte. I litteraturen har utflyttningsskatternas relation till skatteavtalen endast behandlats sparsamt. I denna framställning identifieras åtskilliga tolknings- och tillämpningsproblem när det gäller frågorna "om" och "hur" avtalen kan tillämpas på utflyttningsskatter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utflyttningsbeskattning av kapitalökningar
  2. +
  3. Säkerhetsskyddsanalys i teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Säkerhetsskyddsanalys i teori och praktik av Ylva Söderlund, Peter Von Zeipel (häftad).

Köp båda 2 för 1204 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Katia Cejie