Så förråddes Anne Frank (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (9.3 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2022-01-18
Förlag
HarperCollins Nordic
ISBN
9789150773668
Så förråddes Anne Frank (e-bok)

Så förråddes Anne Frank E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2022-01-18

Styckköp

119

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
FRÅGAN SOM GÄCKAT MILJONTALS LÄSARE HAR NU FÅTT ETT SVAR

Över trettio miljoner människor har läst Anne Franks dagbok, skriven av en trettonårig flicka som gömde sig för nazisterna i två år - innan hon blev avslöjad och skickad till ett koncentrationsläger. Trots att hennes öde behandlats i böcker, filmer och pjäser har ingen tidigare slagit fast vem eller vad som gjorde att hon och hennes familj hittades av nazisterna.

Nu - 75 år senare - vet vi svaret. Tack vare ny DNA-teknik, mer sofistikerade undersökningsmetoder och ett internationellt team, lett av tidigare FBI-agenten Vince Pankoke. Teamet har gått igenom tiotusentals dokument och intervjuat mängder av personer som på något sätt levde nära familjen Frank. Tillsammans har de lyckats återskapa dagarna som ledde fram till familjens arrestering och kommit fram till en ny slutsats. Deras arbete skildras här av författaren och poeten Rosemary Sullivan. Hon ger oss också en naken inblick i hur det var att leva i en ockuperad stad där du oberoende av hur rik, fattig, välutbildad eller försiktig du var, aldrig kunde vara säker på vem du kunde lita på.

***
ROSEMARY SULLIVAN har skrivit femton böcker, bland annat den flerfaldigt prisbelönade biografin Stalins dotter (på svenska 2016). Hon är professor emeritus vid universitetet i Toronto och har undervisat i Kanada, USA, Indien samt flera länder i Europa och Latinamerika.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rosemary Sullivan