Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Erlagruppen (del 1)
Antal sidor
352
Utgivningsdatum
2016-05-02
Förlag
HarperCollins Nordic
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
215 x 145 x 30 mm
Vikt
470 g
SAB
Hc
ISBN
9789150919240

Spåren vi lämnar efter oss

(25 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-05-02
174
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
En sen natt blir en kvinna överfallen i en park. Kvinnan råkar vara Liv Kaspi, en ung, lovande och vältränad polis, som slår förövaren sönder och samman. Och överfallet är inte det enda i Stockholmsområdet. Söder om innerstan härjar Gröna linjen-männen längs tunnelbanans hållplatser. Kvinnor på väg hem överfalls av maskerade män, de våldtas och misshandlas.

Liv tvingas ta ledigt i väntan på en internutredning. Det är då hon blir kontaktad av en anonym brevskrivare. Breven visar sig komma från en äldre och respektingivande dam vid namn Edith, en förmögen, pensionerad kriminalprofessor som samlar ett specialteam för att lösa fallet med Gröna linjen-männen. I teamet ingår även Aminah, en hacker med stor teknisk kunskap och Rickard, en fixare i den kriminella världen, en man som med lika delar karisma och kontakter kan ordna fram i stort sett vad som helst.

Jakten på Gröna linjen-männen leder till så väl Paris som Los Angeles, och på vägen förstår Liv att Edith har högst personliga motiv för att fånga förövarna. Våldet i överfallen eskalerar och teamet inser att de jobbar mot klockan. Längs med resans gång blir också de jagade medvetna att Ediths team är dem på spåren. Det leder till en brutal uppgörelse, där Liv tvingas använda all sin styrka och skicklighet för att överleva.

Spåren vi lämnar efter oss är en kriminalroman som tar upp det högaktuella ämnet hur synliga vi är på nätet, och vad följderna av spåren vi lämnar efter oss kan bli. Detta är den första boken i serien om Erlagruppen.

***

Pernilla Ericson, journalist bosatt i Stockholm. Hon har bland annat jobbat på Veckorevyn, Aftonbladet och med produktioner för TV4. Pernilla fick idén till serien om polisen Liv Kaspi efter att hon tagit emot mängder av personliga berättelser om övergrepp. Hon började intervjua kvinnor som drabbats, och ilskan över hur ofta kvinnor blir till villebråd i vårt samhälle stannade kvar i henne. Spåren vi lämnar efter oss är hennes första roman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Spåren vi lämnar efter oss. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spåren vi lämnar efter oss
  betttybook (Sandviken), 26 mars 2022

  Har avvaktat med att läsa serien om Erlagruppen, men nu var det dags för första boken, Spåren vi lämnar efter oss, som kom redan 2016. Och vilken bok..!

  Liv Kaspi jobbar som polis i Stockholm och är väl medveten om riskerna med att röra sig ensam i stan sent på kvällarna, speciellt efter att överfallen på ensamma kvinnor ökat senaste tiden. Gröna linjen-männen som pressen kallar paret som överfaller och misshandlar kvinnor nära tunnelbanans hållplatser när de är på väg hem verkar ful... Läs hela recensionen

 2. Så jädrans bra bok!!
  ElinsBokhylla , 12 december 2020

  Boken handlar om ett team som utreder brott men inte ett polisteam utan ett privatteam men en polis, en gammal SÄPO anställd, en hacker och en brottsling. En väldigt annorlunda och inte så typisk blandning måste jag ändå säga, men det bildar ett riktigt skarpt och bra team som är väldigt intressant att följa och lära känna mer.

  Bokens handling och det fall som tas upp i boken är ett otroligt vidrigt och hemskt fall, jag är van (om man nu någonsin kan bli van) med att läsa om våldtäkt... Läs hela recensionen

 3. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 27 juli 2016

  Den här boken tyckte jag väldigt mycket om. Roligt med en så bra bok från en debuterande författare.

  Boken har ett mycket bra språk, vilket kanske inte alltid böcker av debuterande författare har. Men Pernilla Ericson arbetar som journalist, så det kanske förklarar saken.

  Ämnet är tyvärr mycket aktuellt, eftersom boken handlar om brutala kvinnoöverfall med misshandel och våldtäkter.

  Den handlar även mycket om, som titeln säger, spåren som vi lämnar efter oss, i a... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Pernilla Ericson

Bokvideo