Parfymsamlaren (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
399
Utgivningsdatum
2016-09-15
Upplaga
1
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Villemo Linngård Oksanen
Originaltitel
The Perfume Collector
Medarbetare
Krebs, Lisa (form)
Dimensioner
177 x 111 x 24 mm
Vikt
218 g
ISBN
9789150919882
Parfymsamlaren (pocket)

Parfymsamlaren

(14 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket Svenska, 2016-09-15
55
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Londons societet under 1950-talet

Ett brev vänder nygifta Grace Munroes liv upp och ner.

Låt oss framföra vårt djupa deltagande i er sorg. Vår firma förvaltar dödsboet för den nyligen avlidna madame Eva dOrsey och det är vår plikt att meddela att ni är huvudarvingen i hennes testamente. Vi ber att ni kommer till vårt kontor så snart som möjligt, så att vi kan gå igenom ert arv i detalj.

Det är bara en sak som är lite underlig. Grace har aldrig hört talas om någon Eva dOrsey.

Så börjar resan som leder Grace till Paris och in i den förföriska världen av parfymmakare och deras musor. Via ett övergivet parfymeri kommer Grace närmare den hjärtskärande historien om hennes okända välgörare Eva, en färgstark kvinna som hänförde 1920-talets överklass i både New York och Paris.

***

Kathleen Tessaro föddes i Pittsburgh och studerade drama innan hon emigrerade från USA till London. Efter tio år som skådespelerska bytte hon karriär. Hon arbetade under flera år vid engelska nationaloperan samtidigt som hon utbildade sig till dramalärare och sångpedagog på kvällstid. Under denna period började hon skriva på lunchrasterna, mestadels noveller.

Tessaros första roman Elegance blev en stor succé när den kom 2004 och den hyllades av såväl läsare som av kritiker. Parfymsamlaren är hennes femte bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Parfymsamlaren
 2. +
 3. Fri att älska

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fri att älska (pocket).

Köp båda 2 för 110 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Parfymsamlaren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. av

  av en händelse rörde denna bok vid mina ögon vilket jag är glad för; tyckte om hela denna resa, tänkte att så är det i livet, vi tror oss veta så kommer vinden nära samt vänder ett blad och säger; läs.

 2. Den höll inte
  Ewa Sundbäck, 4 mars 2017

  En innehållsrik första halva som lockade mig att fortsätta läsa, men efter tre fjärdedelar gav jag upp. Det känns som författaren vill för mycket och handlingen borde ha hunnit längre vid den punkt jag slutade läsa för att det inte skulle bli ett snöpligt slut.

  www.ewasundback.se

 3. Helt ok berättelse
  Cecilia , 9 november 2016

  Själva storyn är ganska spännande, men otroligt långrandigt ibland. Så extremt utförligt beskrivet ibland så att det känns som man ska somna. Men i det stora hela helt ok.

 4. Good feeling-bok för regniga höstkvällar
  Ulla Norman, 27 oktober 2016

  Vänta er inga djupa verbala monologer men en lättläst bok om 2 kvinnors öden - finurligt ihopflätade i slutet. Visst skriver hon ganska ytligt, men personporträtten fastnar ändå. Kringpersoner blir kanske inte så levande men det krävs inte för att driva historien framåt - man sträckläser gärna för att se hur det går.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om Parfymsamlaren