Järnriddaren (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Iron Fey (del 4)
Antal sidor
396
Utgivningsdatum
2016-09-15
Upplaga
1
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Linda Silverblad
Originaltitel
The Iron Knight
Dimensioner
178 x 110 x 25 mm
Vikt
220 g
ISBN
9789150920192
Järnriddaren (pocket)

Järnriddaren

(10 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket Svenska, 2016-09-15
16
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Mitt namn mitt riktiga namn är Ashallayn'darkmyr Tallyn. Jag är den sista levande sonen till Mab, drottningen över det osaliga hovet. Och jag är död i hennes ögon. Min historia börjar, som så många andra, med en flicka ...

För den kalla alvprinsen Ash var kärlek enbart en svaghet som drabbade människor och dårar. Den han själv en gång älskat hade gått en hemsk död till mötes vilket utplånade de få varmare känslor han ändå haft. Det var i alla fall vad han trodde ... tills Meghan Chase, en halvt mänsklig alv, raserade hans murar. Han gav henne ett löfte om att vara hennes riddare, men när alla övernaturliga varelser höll på att förintas av Järnriket lösgjorde hon sig från deras band för att rädda hans liv. Meghan är nu Järndrottningen, härskare över en värld där inga Vinteralver kan överleva.

Tillsammans med sin ärkefiende och före detta vän Sommarhovets upptågsmakare, Puck och den irriterande katten Grimalkin, ger sig Ash iväg för att finna ett sätt att infria sitt löfte till Meghan.

För att kunna överleva i Järnriket måste han ha en själ, men de prövningar han behöver genomgå för att få den känns omöjliga. Och under resans gång får han veta något som förändrar allt.

***

Julie Kagawa är en amerikansk författare som toppat New York Times-bestsellerlista med sina böcker. Hon är född 1982 i Sacramento, Kalifornien men flyttade till Hawaii med sin familj när hon var nio år. Idag bor Julie Kagawa i Louisville, Kentucky, med sin man, en katt och en hund.

Hon debuterade 2012 och har sedan dess bland annat skrivit som De odödligas regler, De odödligas hunger och De odödligas sång som ingår i serien Edens blod. Våren 2016 kommer Drakarna, första delen i Sagan om Talon, ut på svenska. Rebellerna, andra delen, är planerad till hösten 2016.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Järnriddaren
 2. +
 3. Järndrottningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Järndrottningen av Julie Kagawa, Hanna Svensson (pocket).

Köp båda 2 för 32 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Järnriddaren. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En av de bästa serierna
  Vilmabokälskaren, 26 juni 2018

  Jag tycker att hela serien är underbar och en väldigt bra avslutande bok! Det var kul att boken handlade om Ash och inte Meghan, det blev lite omväxling då. Mycket bra bok! Man sugs verkligen med i berättelsen och jag har fortfarande bilder kvar i huvudet på hur det ser ut där! Järnkonungen serien är en av de bästa serier jag har läst hittills.

 2. Ash är huvud person
  Sandra Sandberg, 9 oktober 2017

  Från att du alltid fått följa henne. Från hennes första steg in i en annan värd så är de helt plötsligt inte hon arom berättar längre. De är Ash prinsen av ishovet som berättar i boken. Författaren har bytt huvidkaraktär. Men de är fortfarande fortsättningen. Detta är tyvärr den enda boken av dem som jag inte har läst.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Julie Kagawa