Nujeen : flykten från krigets Syrien i rullstol (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2017-05-15
Förlag
HarperCollins Nordic
Översättare
Sandra Rath
Medarbetare
Ölander, Ellinor (red.)
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
167 g
SAB
Lz Mustafa, Nujeen
ISBN
9789150924640
Nujeen : flykten från krigets Syrien i rullstol (pocket)

Nujeen : flykten från krigets Syrien i rullstol

(1 röst)
Pocket Svenska, 2017-05-15
16
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Nujeen Mustafa har cerebral pares, men det hindrade henne inte från att sexton år gammal lämna sitt krigshärjade hemland Syrien för en ljusare och tryggare framtid i Europa. Tillsammans med sin syster gav hon sig av på den långa och farofyllda resan, i rullstol. I Syrien nekades Nujeen skolgång på grund av sitt handikapp och utbildade sig därför på egen hand. Engelska lärde hon sig genom att titta på amerikanska såpoperor på tv och kunde på så vis hanka sig fram till den ungerska gränsen, med hopp om att få asyl i Tyskland.
Med hjälp av Christina Lamb, medförfattare till den uppmärksammade och rosade Jag är Malala, beskriver Nujeen med en unik röst verkligheten som flykting, hur det är att växa upp i krig och lämna ett älskat hemland. Hur kriget i Syrien har krossat en stolt nation och splittrat familjer framför ögonen på likgiltiga makthavare, ärrade av tidigare ingripanden.
Nujeens otroliga resa är en stark skildring av flyktingkrisen i Syrien som vittnar om en värld i stort behov av förändring. Det är en bok om det makalösa modet hos en person som är fast besluten att aldrig ge upp hoppet.

Christina Lamb är utrikeskorrespondent för The Sunday Times. 2002 utsågs hon till Årets utlandskorrespondent av British media awards för sin rapportering om kriget mot terrorismen. Hon har tidigare prisbelönats bland annat för sin bevakning av Sovjets ockupation av Afghanistan. Hon har skrivit flera böcker, bland annat Waiting For Allah Pakistan's struggle for democracy och My Afghan Years. Hon studerade statsvetenskap, filosofi och ekonomi vid universitetet i Oxford. Lamb är gift och har en son och pendlar mellan London och Portugal.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nujeen : flykten från krigets Syrien i rullstol
  2. +
  3. Jag var precis som du

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag var precis som du av Negra Efendic (pocket).

Köp båda 2 för 71 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna