Broder Jakob (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Jana Berzelius (del 5)
Antal sidor
387
Utgivningsdatum
2019-03-21
Upplaga
1
Förlag
HarperCollins Nordic
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
216 x 143 x 30 mm
Vikt
518 g
SAB
Hc
ISBN
9789150941814
Broder Jakob (inbunden)

Broder Jakob

(113 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-03-21
199
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Femte delen om åklagare Jana Berzelius utkommer i mars 2019.

Emelie Schepp, vinnare av Årets deckarförfattare 2016, 2017 och 2018, är tillbaka med en ny kriminalroman om åklagare Jana Berzelius.

En regnig vårdag hittas en kvinna brutalt mördad i Norrköping. Det är det andra offret på kort tid. Omständigheterna är likadana, benen är hopsydda och kropparna hittas i Strömmen som flyter genom staden. Vem vill få dem att se ut som sjöjungfrur och varför?

När en ny kvinna anmäls saknad är det uppenbart för polisen att de har att göra med samma gärningsman. Åklagare Jana Berzelius som leder förundersökningen börjar snart hitta kopplingar till fallet Simon Norell, en ung man som mördat sin familj och sedan dess suttit inspärrad på rättspsyk i Vadstena. Men Simon vägrar att prata. Någon måste vinna hans förtroende innan tiden rinner ut, och den enda som kan göra det är mannen som rör sig som en hotfull skugga i Janas liv - Danilo Peña.

Broder Jakob är en kriminalroman om att tvingas möta sitt eget, våldsamma förflutna. Om syskonskap, relationer och försoning. Det är den femte boken i serien om åklagare Jana Berzelius. Serien har sålt i över en miljon exemplar och blivit en stor internationell succé.

***

Sagt om Emelie Schepps böcker:

"... hon bygger upp en otäck klockan-tickar-skräck ..." Lotta Olsson, Dagens Nyheter

"En av de bästa deckarna jag läst någonsin." Anna Jansson, bästsäljande författare

"Jana Berzelius är en fascinerande och originell karaktär som saknar motstycke i kriminallitteraturen." Nerikes Allehanda

"Schepp kan jämföras med Jo Nesbø, båda skriver realistiskt men vrider till verkligheten." Femina

"Och lycklig den som inte upptäckt Emelie Schepp förut ..." Göteborgs-Posten

 

***

EMELIE SCHEPP har skrivit fyra böcker i serien om åklagare Jana Berzelius, Broder Jakob är den femte. Böckerna har tillsammans sålt i över en miljon exemplar, nominerats till Stora ljudbokspriset samt blivit bästsäljare i flera länder. Hon har utsetts till Årets deckarförfattare (Crimetime Specsavers Award) 2016, 2017 och 2018. Emelie Schepp bor i Motala med sin familj.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Broder Jakob. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bästa delen i serien!
  Lollos bokhörna, 30 december 2019

  Två kvinnor hittas brutalt mördade i Norrköping under kort tid. Kropparna hittas i Strömmen och deras ben är ihopsydda som sjöjungfrur. Vem vill den så illa? När ytterligare en kvinna rapporteras saknad är det uppenbart för polisen att de har med samma gärningsman att göra.
  Det här är femte delen om åklagare Jana Berzelius. En karaktär jag tycker växer i varje bok. I denna tycker jag även att hon har fått mer känslor vilken är intressant och spännande. Boken är en grym spänningsroman och ... Läs hela recensionen

 2. Broder Jakob
  Åsa Klingstedt-Bengtsson, 20 augusti 2019

  Emelie schepp levererar i vanlig ordning!
  Blir aldrig besviken när jag läser hennes böcker!
  Rekommenderar dem gärna! Lånar gärna ut dem till mina vänner!

 3. Anders Roger
  Roger Petersson (Mjölby), 14 maj 2019

  Boken innehåll var med många personer svårt att hålla reda på, och korta kapitell som hoppade från handling till handling. Halva boken var mycket trög, allt hände mot slutet

 4. Broder Jakob - sover du?

  Hej - Jag gillade skarp hennes tidigare böcker om Jana.
  Men denna den 5:e delen, tyckte jag var lite trög i halva boken.
  Sedan kom den sig i slutet och blev riktigt spännande.

  MVH/Staffan
  Deckarfantast

 5. Mycket bra
  Observer, 8 april 2019

  Har läst alla i serien och även denna bok får liksom de tidigare fem stjärnor. Om någon tänker köpa boken är det ett "måste" att läsa de tidigare.

 6. Bladvändare som är så bra
  @bettan_bokprataren (Örebro), 5 april 2019

  Återigen fångar Emelie mig från första raden och jag vägrar släppa i från mig boken för ens jag har slukat alla sidorna.

  Vad är det då som gör att jag gillar Emelies böcker så mycket? Jag tror att det är flowet i berättelsen, det rappa språket och hennes konst att hålla mig nyfiken. Hon är extremt duktig med att få parallellhandlingarna att fungera och att få dem att flyta ihop på ett snyggt och bra sätt.
  Jag säger bara vill du ha " En spännande, fartfylld och så välskriven bok... Läs hela recensionen

 7. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 4 april 2019

  Emelie Schepp är en av dom författare som jag har följt från första början. Och hon har verkligen bara skrivit bättre och bättre för varje bok. Här är länkar till mina recensioner av dom fyra tidigare böckerna i serien om åklagaren Jana Berzelius: Märkta för livet, Vita spår, Prio ett, och Pappas pojke.

  Broder Jakob är alltså den femte boken i serien, och det är den allra bästa hittills, tycker jag.

  Boken är välskriven, spännande, lättläst, otäck och inte förutsägbar. Och j... Läs hela recensionen

 8. Underhållande bladvändare
  Villivonkansbooks, 4 april 2019

  Broder Jakob är den femte boken i serien om åklagare Jana Berzelius. Jag har läst alla böcker i serien och tycker att de senaste har varit riktigt bra. I Broder Jakob möter vi en något nedtonad Jana, här tar hennes tidigare liv inte lika stor plats som i de tidigare. Dock är hennes känslor stora och hon går fortsatt sin egen väg. Jag gillar Janas lite komplicerade person som visar att det finns både goda och mer mörka sidor i en och samma person. Liksom i tidigare böcker är tempot rappt och h... Läs hela recensionen

 9. Spänning från första sidan ända till slutet!!
  ElinsBokhylla , 3 april 2019

  Först och främst vad jag har längtat efter Emelie Schepps nya bok Broder Jakob och vad jag har sträckläst denna bok, den är så extremt bra och spännande!

  Efter förra delen, Pappas Pojke så var jag väldigt spänd över hur fortsättningen skulle gå och jag blev riktigt glatt överraskad över handlingen och slutet, vilken cliffhanger dessutom!!

  Tidigare har jag tyckt att det varit bra att Emelie Schepp fokuserat på karaktärernas jobb, bokens fall och så vidare men i denna bok upps... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av Emelie Schepp

Bokvideo