Flickorna som sprang (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
381
Utgivningsdatum
2019-04-29
Förlag
HarperCollins Nordic
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
218 x 141 x 33 mm
Vikt
508 g
SAB
Hc
ISBN
9789150943351
Flickorna som sprang (inbunden)

Flickorna som sprang

(18 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-04-29
168
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Romandebut inspirerad av verkliga händelser.

I Flickorna som sprang får läsaren följa med in i Stockholms skuggvärld och möta poliser, hallickar och sexköpare och de som gör sitt bästa för att överleva där. Jennifer och Malvina har rymt från sitt HVB-hem, sover på en madrass i ett garage, lurar torskar på pengar och dras in i en härva de inte kan klara sig ur. Samtidigt lär vi känna människohandelspoliserna Markus och Natalia i jakten på hallickarna. Prostitutionsvärlden är en ännu outforskad plats i kriminalromansammanhang, nu tar Simon Häggström oss i handen och för oss dit. Det är en oförglömlig resa, en verklighetsnära skildring av de mörka sidor i samhället som vi ofta väljer att blunda för men boken handlar också om människans förmåga att överleva under de mest extrema förhållanden. Det är outhärdligt spännande och berättelsen läses med hög puls och andan i halsen.

"Beskrivningarna av det polisiära arbetet känns trovärdiga och språket är enkelt och effektivt. Känslan är att Häggströms erfarenheter från den råa verkligheten i storstadsmörkret kommer att resultera i fler omskakande, läsvärda romaner framöver."

- BTJ-häftet nr 13, 2019. Lektör: Andreas Lenander

"Flickorna som sprang är en spännande och viktig berättelse"

- BOKLYSTEN

"En lika osminkad som stark skildring av samhällets mörkaste baksidor."

- Smålands-Tidningen om Nattstad

"Simon Häggström skriver rakt på, dramatiserar ibland men lyckas bevara trovärdigheten hela vägen."

- Jönköpings-Posten om Skuggans lag

***

SIMON HÄGGSTRÖM är författare och kriminalinspektör vid människohandelsgruppen inom NOA, Nationella operativa avdelningen. Under tio år har han arbetat som polis med inriktning mot prostitution och människohandel. Han har också skrivit två uppmärksammade fackböcker om den undre världen, Skuggans lag (2016) och Nattstad (2017). Flickorna som sprang är hans romandebut och den inledande delen i en ny kriminalserie.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Flickorna som sprang
 2. +
 3. Skamvrån

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skamvrån av Sofie Sarenbrant (inbunden).

Köp båda 2 för 357 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Flickorna som sprang. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok
  Ålk, 24 juli 2019

  Läste ut den på två dagar. En spännande bok som berör och engagerar. Helt klart läsvärd. Rekommenderade den direkt till vänner och familj.

 2. Obehaglig läsning!
  Villivonkansbooks (Örebro), 24 juni 2019

  Flickorna som sprang är en fiktiv roman som skildrar prostitution och övergrepp på barn/ungdomar. Författaren är själv polis och specialiserad på prostitution och människohandel, dagligen i sitt arbete ser han de mörkare sidorna av Sverige. Berättelsen är riktigt obehaglig och jag mår riktigt illa när jag läser. Brotten är så fruktansvärda och ruskiga och det gör mig riktigt arg. Dessutom står männen och påstår att polisen förstört deras liv när de blivit fångade! Hur knäpp får man vara?! Jag... Läs hela recensionen

 3. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 10 juni 2019

  Simon Häggström är polis, och har tidigare givit ut två faktaböcker, Skuggans lag och Nattstad, som båda handlar om prostitution och människohandel. Jag har inte läst någon av dom.

  Nu har Simon Häggström givit ut sin första roman, Flickorna som sprang, och den är planerad att vara den första boken i en ny bokserie.

  Flickorna som sprang, handlar, precis som författarens två tidigare böcker, om prostitution och människohandel.

  Boken är välskriven, och väldigt otäck.... Läs hela recensionen

 4. Verkligen fantastisk bok!
  Camilla , 13 maj 2019

  Än så länge minst lika bra som de två tidigare! Man dras långsamt in i en mycket fängslande och hemsk berättelse. Svårt att sluta läsa!
  Rekommenderas starkt!

 5. Riktigt spännande
  Naim Chowdhury, 11 maj 2019

  Otroligt bra skrivet. Jag kunde inte sluta läsa utan ville hela tiden fortsätta följa storyn. Att den är verklighetsbaserad och visar den del av samhället som vi ofta vänder blicken ifrån gör den mer intressant. Rekommenderas starkt att man iallafall ger denna en chans.

 6. Spännande kriminalroman
  Jocke, 3 maj 2019

  Spännande berättelse i högt tempo. Det märks att författaren arbetar med problematiken då romanen är mycket verklighetstrogen. Ser fram emot fler delar i serien!

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Flickorna som sprang