Flickorna som sprang (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
381
Utgivningsdatum
2019-04-29
Förlag
HarperCollins Nordic
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
218 x 141 x 33 mm
Vikt
508 g
SAB
Hc
ISBN
9789150943351

Flickorna som sprang

(27 röster)  |  Läs 11 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-04-29
26
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Romandebut inspirerad av verkliga händelser.

I Flickorna som sprang får läsaren följa med in i Stockholms skuggvärld och möta poliser, hallickar och sexköpare och de som gör sitt bästa för att överleva där. Jennifer och Malvina har rymt från sitt HVB-hem, sover på en madrass i ett garage, lurar torskar på pengar och dras in i en härva de inte kan klara sig ur. Samtidigt lär vi känna människohandelspoliserna Markus och Natalia i jakten på hallickarna. Prostitutionsvärlden är en ännu outforskad plats i kriminalromansammanhang, nu tar Simon Häggström oss i handen och för oss dit. Det är en oförglömlig resa, en verklighetsnära skildring av de mörka sidor i samhället som vi ofta väljer att blunda för men boken handlar också om människans förmåga att överleva under de mest extrema förhållanden. Det är outhärdligt spännande och berättelsen läses med hög puls och andan i halsen.

"Beskrivningarna av det polisiära arbetet känns trovärdiga och språket är enkelt och effektivt. Känslan är att Häggströms erfarenheter från den råa verkligheten i storstadsmörkret kommer att resultera i fler omskakande, läsvärda romaner framöver."

- BTJ-häftet nr 13, 2019. Lektör: Andreas Lenander

"Flickorna som sprang är en spännande och viktig berättelse"

- BOKLYSTEN

"En lika osminkad som stark skildring av samhällets mörkaste baksidor."

- Smålands-Tidningen om Nattstad

"Simon Häggström skriver rakt på, dramatiserar ibland men lyckas bevara trovärdigheten hela vägen."

- Jönköpings-Posten om Skuggans lag

***

SIMON HÄGGSTRÖM är författare och kriminalinspektör vid människohandelsgruppen inom NOA, Nationella operativa avdelningen. Under tio år har han arbetat som polis med inriktning mot prostitution och människohandel. Han har också skrivit två uppmärksammade fackböcker om den undre världen, Skuggans lag (2016) och Nattstad (2017). Flickorna som sprang är hans romandebut och den inledande delen i en ny kriminalserie.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Flickorna som sprang. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Flickorna som sprang
  betttybook (Sandviken), 27 april 2022

  Det här är tredje boken av Simon Häggström som jag läser. Och trots att läsningen är deprimerande och verkligheten som målas upp rent ut sagt för jävlig, så är tempot bra och medryckande, språket är nyanserat och gripande, men med en rejäl dos humor mitt i allt det eländiga.

  Vi får följa med poliserna Markus Lundström och Natalia Volotkova som jobbar på människohandelsgruppen i Stockholm och gör sitt bästa för att avslöja sexköpare.

  Per-Erik, omtyckt och uppskattad avdelni... Läs hela recensionen

 2. Helt omöjlig att lägga ifrån sig!

  Det är inte ofta jag får tag på en bok som berör mig så mycket som denna gjorde. Jag ville inte sluta läsa men var tvungen att ta paus ibland för att överhuvudtaget kunna fortsätta läsa.

  Jag vill börja med att varna känsliga läsare. Det är många obehagliga och känslomässigt jobbiga scener i boken, speciellt om man som jag, har en dotter. Men trots alla vidrigheter är det en väldigt bra, lättläst och välskriven bok. Simon Häggström har ett sätt att skriva som gör att du sugs in i boke... Läs hela recensionen

 3. Skrämmande läsning
  Stinas_boksida, 23 juni 2020

  Jennifer och Malvina rymmer till Stockholm från ett HVB-hem. För att få lite pengar så de klarar sig, börjar de lura sexköpare att de säljer sig. Något som visar sig vara ett dumt beslut.

  Molly som är en ung tjej som hamnat i prostitution, mår inte alls bra. Hon vill inte fortsätta men tvingas av en hallick.

  Per-Erik är en familjefar, med ett bra jobb, men han är även en av alla sexköpare. Han börjar känna att det han gör inte är rätt.

  Poliserna Markus och Natalia j... Läs hela recensionen

 4. Fullständigt gripande
  Maria Medin, 17 januari 2020

  Kunde inte lägga ifrån mig boken, så på två kvällar var den slut. Så himla spännande och gripande. Rekommenderar den verkligen.

 5. Lättläst bok. Välskriven.
  Johnny Gustafsson, 13 november 2019

  En verklighets skildring som skildrar vardagen för både utsatta flickor och polisers vardag i deras
  jobb att försöka få stopp på eländet. Simon beskriver verkligheten på ett osminkat sätt.

 6. Bra bok
  Ålk, 24 juli 2019

  Läste ut den på två dagar. En spännande bok som berör och engagerar. Helt klart läsvärd. Rekommenderade den direkt till vänner och familj.

 7. Obehaglig läsning!
  Kaffeläsaren, 24 juni 2019

  Flickorna som sprang är en fiktiv roman som skildrar prostitution och övergrepp på barn/ungdomar. Författaren är själv polis och specialiserad på prostitution och människohandel, dagligen i sitt arbete ser han de mörkare sidorna av Sverige. Berättelsen är riktigt obehaglig och jag mår riktigt illa när jag läser. Brotten är så fruktansvärda och ruskiga och det gör mig riktigt arg. Dessutom står männen och påstår att polisen förstört deras liv när de blivit fångade! Hur knäpp får man vara?! Jag... Läs hela recensionen

 8. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 10 juni 2019

  Simon Häggström är polis, och har tidigare givit ut två faktaböcker, Skuggans lag och Nattstad, som båda handlar om prostitution och människohandel. Jag har inte läst någon av dom.

  Nu har Simon Häggström givit ut sin första roman, Flickorna som sprang, och den är planerad att vara den första boken i en ny bokserie.

  Flickorna som sprang, handlar, precis som författarens två tidigare böcker, om prostitution och människohandel.

  Boken är välskriven, och väldigt otäck.... Läs hela recensionen

 9. Verkligen fantastisk bok!
  Camilla , 13 maj 2019

  Än så länge minst lika bra som de två tidigare! Man dras långsamt in i en mycket fängslande och hemsk berättelse. Svårt att sluta läsa!
  Rekommenderas starkt!

 10. Riktigt spännande
  Naim Chowdhury, 11 maj 2019

  Otroligt bra skrivet. Jag kunde inte sluta läsa utan ville hela tiden fortsätta följa storyn. Att den är verklighetsbaserad och visar den del av samhället som vi ofta vänder blicken ifrån gör den mer intressant. Rekommenderas starkt att man iallafall ger denna en chans.

 11. Spännande kriminalroman
  Jocke, 3 maj 2019

  Spännande berättelse i högt tempo. Det märks att författaren arbetar med problematiken då romanen är mycket verklighetstrogen. Ser fram emot fler delar i serien!

Visa alla 11 recensioner

Fler böcker av Simon Häggström