I skuggan av sektor 5 (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Människohandelsgruppen (del 2)
Antal sidor
376
Utgivningsdatum
2021-04-12
Förlag
HarperCollins Nordic
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
178 x 110 x 24 mm
Vikt
205 g
SAB
Hc
ISBN
9789150963625
I skuggan av sektor 5 (pocket)

I skuggan av sektor 5

(16 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2021-04-12
79
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Outhärdligt spännande när poliserna Markus och Natalia jagar människohandlare i Stockholm.

I kriminalinspektör Simon Häggströms andra roman möter vi kvinnor som säljs för en tjuga i Bukarests slum och männen som lovar dem ett bättre liv i Sverige.

Runt om i Stockholm finns det mängder av lägenhetsbordeller och en stor del av de prostituerade är från Rumänien. Bordellerna drivs av män som köper och säljer kvinnor som handelsvaror. Markus Lundström och Natalia Volotkova är ett av dessa kriminella nätverk på spåren. Men när de kör fast tar Natalia saken i egna händer, ett beslut som visar sig bli lika livsfarligt som effektivt.

I Simon Häggströms nya kriminalroman får läsaren följa med in på bordellerna och träffa kvinnorna som utnyttjas där. Vi får också möta de samvetslösa kriminella som driver verksamheten och delta i den desperata jakten på dem. I skuggan av sektor 5 är en fristående uppföljare till storsäljaren Flickorna som sprang. Det är en verklighetsnära skildring, en oerhört spännande, ruskig, actionfylld och samtidigt hoppfull berättelse om det som sker mitt i bland oss men som få ser.

"Det här är en skrämmande aktuell och viktig berättelse i högt tempo." Boklysten

Simon Häggström (född 1982) är författare och kriminalinspektör vid människohandelsgruppen inom NOA, Nationella operativa avdelningen. Under elva år har han arbetat som polis med inriktning mot prostitution och människohandel, och han har också skrivit två uppmärksammade böcker om den undre världen, Skuggans lag (2016) och Nattstad (2017). Han romandebuterade med Flickorna som sprang (2019), som är den inledande delen i serien om människohandelsgruppen.

Om Flickorna som sprang:

"En spännande och viktig berättelse i högt tempo." Boklysten

"De olika perspektiven vävs samman i en stegrad spänning mot en dramatisk avslutning (bland annat i en helt fantastisk filmscen). Bra jobbat" Kapprakt
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I skuggan av sektor 5
 2. +
 3. Systrarna och ensamheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Systrarna och ensamheten av Simon Häggström (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av I skuggan av sektor 5. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Otroligt bra bok
  Charlotte Thomas, 7 februari 2024

  Denna bok är till och med bättre än den förra boken av Simon Häggström. Otroligt gripande, spännande, läskig och intressant.
  Jag kan mycket väl tänka mig att det här är en polis verklighet i Sverige i dag och har ändå svårt att ta in det.

 2. I skuggan av sektor 5
  Yves Devolder, 7 oktober 2021

  En spännande deckare som kastar en hemsk blick på människohandel och våld. Här upptäcker läsaren hur detta värld funderar och hur lidande sin erfarenhet kan bli. En bok som lovar att ge dig en fruktansvärd läserfarenhet.

 3. Bra men frustrerande
  Kerstin Fransson, 23 maj 2021

  Boken var bra. Simon beskriver den hemska verkligheten bland dessa hemska hallikar och deras sätt att behandla sina prostituerade slavar. Ingen kvinna gör detta frivilligt och de blir inlurade med hopp om att Sverige är lyckan att kunna försörja sin familj därhemma. Ack så fel de får. Mycket läsvär liksom alla Simons böcker.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Simon Häggström