Skuggans lag (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
En spanares kamp mot prostitutionen (del 1)
Antal sidor
422
Utgivningsdatum
2022-09-08
Upplaga
1
Förlag
HarperCollins Nordic
Dimensioner
179 x 110 x 27 mm
Vikt
246 g
SAB
Oepb-cz Stockholm
ISBN
9789150971293

Skuggans lag

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2022-09-08
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Sanna berättelser om prostitutionens verklighet

Kriminalinspektör Simon Häggström är chef för prostitutionsgruppen, en enhet inom Stockholmspolisen. I sin vardag möter han alla de som samhället inte vill se: de prostituerade som gör sitt bästa för att sköta sina affärer utom synhåll, och torskarna som till varje pris vill undvika upptäckt och straff. Trots att Sverige ligger relativt långt fram i bekämpningen av prostitution lever och frodas verksamheten.

Skuggans lag är den sanna berättelsen om de människor som Simon och hans kollegor möter varje dag: de unga tjejerna som inte förstår vad de ger sig in på, de utländska kvinnorna som arbetar sju stycken samtidigt i en tvårummare, Lovisa som föddes in i heroinmissbruk och prostitution, och naturligtvis männen som köper kvinnorna. Boken ger en bild av verkligheten som den aldrig tidigare beskrivits, och inkluderar ett chockerande fotomaterial ur författarens eget arkiv.

Simon Häggström är författare och polisinspektör vid Norrmalmspolisen i centrala Stockholm. Under tretton år har han arbetat som polis med inriktning mot prostitution och människohandel. Fackboken Skuggans lag kom ut 2016 och Nattstad (för första gången) 2017. Han romandebuterade 2019 med Flickorna som sprang, som är den inledande delen i serien om människohandelsgruppen. Uppföljaren I skuggan av sektor 5 kom ut 2020 och Systrarna och ensamheten 2022.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skuggans lag
 2. +
 3. Nattstad

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nattstad av Simon Häggström (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Skuggans lag. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket läsvärd
  Sofie Ulvestad (Malmö), 26 juli 2023

  Denna bok borde alla läsa. Den ger en inblick i prostitutionens värld, sett både från den prostituerades och torskens sida. Att boken är skriven av en polis som jobbar med prostitution gör boken mycket trovärdig.

 2. Fängslande men smärtsam läsning!

  Oj, vilken bok! Den väcker verkligen en hel massa olika känslor inom mig. Jag blir arg, frustrerad, förtvivlad, känner ilska och avsky. Hur kan någon behandla en annan människa på detta vis?

  Detta är en nyutgåva av "Skuggans lag" med bl.a. ett nytt förord. Originalet kom ut 2016 och det har hänt en hel del sen dess, trots det är boken fortfarande högaktuell. Det är ett gäng tragiska och smärtsamma berättelser man får läsa, alla hämtade direkt ur verkligheten. Man lär känna kvinnorna ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Simon Häggström