Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-01-08
Upplaga
3
Förlag
Gleerups Utbildning
Originaltitel
Vad gör unga på nätet? uppl 3
Dimensioner
210 x 148 x 9 mm
Vikt
225 g
SAB
Oaa
ISBN
9789151100197
Vad gör unga på nätet? (häftad)

Vad gör unga på nätet?

Häftad Svenska, 2018-01-08
269
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det finns många åsikter om vad unga gör på nätet. Massmedierna fylls av larmrapporter och varningar kring nätmobbning och sexuella övergrepp. Hur ska man förhålla sig till ungas nätanvändning? Vilka krav är rimliga att ställa? Vilka regler ska gälla?

I Vad gör unga på nätet? visar Elza Dunkels hur viktigt det är att kunskaperna om unga och nätet sätts in i ett sammanhang. Om vi vill förstå räcker det inte med att iaktta på avstånd. Vi måste våga ställa frågor, såväl i klassrummet som vid middagsbordet. Den bästa informationen om ungas nätanvändning får vi inte från kvällstidningarnas löpsedlar. Den får vi från ungdomarna själva.

Författaren utgår ifrån ett stort antal intervjuer med barn och ungdomar. Hon beskriver vad unga gör på nätet, resonerar kring möjliga risker och hur vi bäst hanterar dem. I boken ifrågasätts också våra föreställningar om nätet och de vanligaste fördomarna pekas ut. Samtidigt får vi redskap till ett rimligare förhållningssätt till ungas nätanvändning.

I den här uppdaterade upplagan har författaren utökat avsnitten om nätmobbning, näthat och nätkärlek och ger nya råd om ungas säkerhet på nätet.

Elza Dunkels är docent i pedagogiskt arbete och är verksam vid Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap, Umeå universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vad gör unga på nätet?
  2. +
  3. Nätmobbning, näthat och nätkärlek : kunskap och strategier för en bättre vardag på nätet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nätmobbning, näthat och nätkärlek : kunskap och... av Elza Dunkels (häftad).

Köp båda 2 för 548 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vad gör unga på nätet?