Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-02-15
Upplaga
6
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Konsten att tala och skriva, 6 uppl
Dimensioner
228 x 155 x 16 mm
Vikt
499 g
ISBN
9789151100579
Konsten att tala och skriva, 6 uppl (häftad)

Konsten att tala och skriva, 6 uppl

(2 röster)
Häftad Svenska, 2018-02-15
491
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
  • Köp nu, betala sen med
Konsten att tala och skriva har blivit en klassisk handbok för alla som vill utveckla sin kommunikativa förmåga. Den ger råd och regler för arbetet med att planera, formulera och bearbeta talade och skrivna texter. Här diskuteras allt från ögonkontakt och kroppsspråk till skiljetecken och språkregler. Boken bjuder också på ett stort antal mönstertexter.

Den sjätte upplagan av Konsten att tala och skriva är grundligt genomarbetad och anpassad till dagens tal- och skrivsituationer. Rekommendationerna för den språkliga utformningen av texter avsedda för digital publicering har utökats. Kapitlen om interpunktion och språkriktighet - till exempel om hur semikolon ska användas och hur engelska lånord ska hanteras i svenskan - är uppdaterade och utökade. Och i ett nytillkommet avsnitt tas frågan om adjektivets böjning (a- eller e-form?) upp.

Konsten att tala och skriva är en oumbärlig bok för alla, i alla typer av utbildningar. En bok att återvända till i framtida tal- och skrivsituationer.

Siv Strömquist, docent i nordiska språk vid Uppsala universitet, har i forskning och undervisning ägnat särskilt intresse åt skrivande och språkriktighet. Under åren 1994-2012 svarade hon regelbundet på läsarnas språkfrågor i Svenska Dagbladet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konsten att tala och skriva, 6 uppl
  2. +
  3. Läsundervisningens grunder, uppl 2

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läsundervisningens grunder, uppl 2 av Tarja Alatalo (häftad).

Köp båda 2 för 990 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »