Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-06-28
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Socialpsykologiska experiment -och andra minnesvärda studier
Dimensioner
210 x 150 x 12 mm
Vikt
238 g
SAB
Oaa
ISBN
9789151100630
Socialpsykologiska experiment -och andra minnesvärda studier (häftad)

Socialpsykologiska experiment -och andra minnesvärda studier

Häftad Svenska, 2019-06-28
267
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Boken kan tyvärr inte levereras innan julafton.
Det finns många tankeväckande studier om människors handlingar och beteenden som är värda att uppmärksamma även om de gjordes för 50, 60 eller 70 år sedan. Studierna om vårt sociala liv väcker olika sorters känslor - ibland skratt, ibland nyfikenhet och ibland förfäran - men de ger alltid nya insikter om människan och mänskligt samspel.

I boken presenteras ett urval av de mest kända klassiska socialpsykologiska studierna. Utifrån teman som auktoritet, lydnad, prestationer, strävan efter normalitet och människor i utsatta situationer visar författarna att de klassiska studierna är aktuella även idag. Det finns också tips på filmklipp som läsaren kan titta på genom att rikta sin mobiltelefon mot QR-koderna i boken.

SOCIALPSYKOLOGISKA EXPERIMENT OCH ANDRA MINNESVÄRDA STUDIER vänder sig främst till högskolestudenter inom samhälls- och beteendevetenskapliga utbildningsprogram och ämnen, men är även intressant för alla som vill veta mer om hur människor fungerar tillsammans.

Markus Arvidson är universitetslektor i sociologi vid Karlstads universitet. Hans forskning har en socialpsykologisk inriktning och rör områden som bedrägeri, lojalitet, roller och identiteter.

Bengt Starrin är sociolog och professor emeritus vid Karlstads universitet. Han har tidigare skrivit böcker inom områden som emotionssociologi, social och ekonomisk utsatthet, kvalitativ metod, empowerment och dansbanekultur.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Socialpsykologiska experiment -och andra minnesvärda studier
  2. +
  3. Emotioner, vardagsliv och samhälle - en introduktion till emotionssociologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Emotioner, vardagsliv och samhälle - en introdu... av Lars Dahlgren, Bengt Starrin (häftad).

Köp båda 2 för 621 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Socialpsykologiska experiment -och andra ...