Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2020-01-20
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Didaktik i förskolan
Dimensioner
210 x 148 x 14 mm
Vikt
340 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789151101026

Didaktik i förskolan

(6 röster)
Häftad,  Svenska, 2020-01-20
379
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Att vara förskollärare är ett mångfacetterat och utmanande yrke som kräver kunnande inom en mängd olika områden. Det kräver också en helhetssyn på barnen där omsorg, utveckling och lärande hänger ihop. På förskolan läggs grunden för att barnen utvecklas och lär under resten av sina liv.

I den här boken tas didaktik upp ur ett antal olika perspektiv. Det handlar om alla de didaktiska val förskolläraren gör, och om att se olika alternativ när man planerar och genomför undervisning. Det handlar också om att undersöka vad som sker i undervisningen, och att reflektera över det som skett och varför.

I bokens olika kapitel diskuteras bland annat hur man som förskollärare kan stödja barns utveckling av ämneskunskap och hur man kan stödja barns kommunikativa förmåga, i tal och skrift. Omsorg, utveckling och lärande i vardagliga situationer i förskolan samt hur man utvecklar ett genusmedvetet förhållningssätt tas också upp.

Med konkreta exempel hjälper boken blivande och verksamma förskollärare att konkretisera läroplanens mål. Förhoppningen är att både inspirera och utmana förskollärares tankar om sitt arbete, och bidra till givande diskussioner i arbetslaget.

Bokens författare har tillsammans lång erfarenhet från förskola, forskning och undervisning på förskollärarprogram vid flera universitet. Bland annat verkar de nu vid Uppsala universitet och Kungliga tekniska högskolan.

Kristina Andersson, lektor vid Kungliga tekniska högskolan i Stockholm. Hon har lång erfarenhet av att undervisa på förskollärarprogrammet
och undervisar även på andra lärarprogram i didaktik. Kristinas forskning handlar om undervisning, teknik, naturvetenskap och genus.

Annica Gullberg, docent i biologi och lektor vid Kungliga tekniska högskolan i Stockholm. Hon har lång erfarenhet av att undervisa på förskollärarprogrammet och undervisar även på andra lärarprogram i didaktik. Annicas forskning handlar om undervisning, teknik och naturvetenskap samt genus.

Karin Hjälmeskog, docent i didaktik och lektor vid Uppsala universitet med fokus på didaktik på läroplansteoretisk grund. Hon undervisar på
förskollärarprogrammet och forskar om hem- och konsumentkunskapens didaktik och utbildning, konsumtion och hållbar utveckling.

Kerstin Lagrell, förskollärare, med bred kompetens inom yrket och svenskdidaktiker med en magister i nordiska språk. Hon har lång
erfarenhet av att undervisa på förskollärarprogrammet inom området språk och kommunikation. Kerstin har djupa kunskaper inom Reggio
Emilias pedagogiska filosofi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Didaktik i förskolan
  2. +
  3. Barns delaktighet och inflytande : hållbar utveckling i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barns delaktighet och inflytande : hållbar utve... av Marie Kvarnryd (häftad).

Köp båda 2 för 758 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »