Didaktik - ett professionsbegrepp (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2019-08-06
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Didaktik - ett professionsbegrepp
Dimensioner
215 x 150 x 15 mm
Vikt
306 g
ISBN
9789151101576
Didaktik - ett professionsbegrepp (häftad)

Didaktik - ett professionsbegrepp

(2 röster)
Häftad Svenska, 2019-08-06
309
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
En lärare ska kunna undervisa, men hur lär man sig det? Några menar att praktiska erfarenheter har störst betydelse, medan andra lägger tonvikt på akademiska kunskaper.  Även om vägen till att lära sig att bli lärare är omtvistad är målet tydligt: med hjälp av sin utbildning ska en lärare kunna undervisa på ett funktionellt sätt. En lärares professionella kunskap kan sammanfattas med begreppet didaktik. Didaktiken binder samman analysen av innehållet, planeringen av undervisningen, det konkreta genomförandet och den uppföljande reflektionen.

I den här boken presenteras didaktik, läran om undervisning, utifrån tre kulturellt och språkligt skilda traditioner. Syftet med boken är att ge blivande och yrkesverksamma lärare en grundläggande tankeram och begrepp som kan bidra till egna val och ställningstaganden i undervisningen.

Författaren introducerar den didaktiska analysen för undervisningen, liksom didaktikens relation till läroplanen samt lärandets didaktiska aspekter. I boken betonas undervisningssituationers allmängiltiga och överskridande karaktär.  I två kapitel ges exempel från matematik- och svenskämnenas didaktiska forskning. Här diskuterar författaren både vad som skiljer ämnesdidaktiken åt, utifrån ämnenas respektive traditioner, och vad som förenar dem i användandet av liknande teoribildningar.

Ninni Wahlström är professor i pedagogik vid Linnéuniversitet, med inriktning mot forskning och utvärdering av skolans undervisning ur ett didaktiskt och läroplansteoretiskt perspektiv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Didaktik - ett professionsbegrepp
  2. +
  3. Mellan leverans och utbildning : om lärande i en mål- och resultatstyrd skola

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mellan leverans och utbildning : om lärande i e... av Ninni Wahlström (häftad).

Köp båda 2 för 518 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ninni Wahlström