Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-12-18
Upplaga
3
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Hyresjuridik för socionomer 3:a uppl
Dimensioner
210 x 148 x 11 mm
Vikt
266 g
ISBN
9789151101644
Hyresjuridik för socionomer (häftad)

Hyresjuridik för socionomer

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-12-18
300
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Ett stabilt och tryggt boende är många gånger en förutsättning för att arbete, familjeliv och andra delar av livet ska fungera. Därför är boendefrågor centrala i det sociala arbetet. Socialarbetare möter till exempel personer som hotas av vräkning eller som inte lyckas ta sig in på bostadsmarknaden på grund av strukturella hinder eller diskriminering. För att kunna stödja dessa människor på rätt sätt är grundläggande kunskaper om rättsreglerna som rör boende särskilt viktiga.

Boken inleds med en kort genomgång av regelsystemet och det juridiska källmaterialet. Denna överblick behövs för att förstå och tillämpa de nya och förändrade rättsregler som kontinuerligt införs.

Denna tredje upplaga har genomgått en omfattande revidering. Här ingår, förutom de nyaste lagreglerna om bostadsanpassning för personer med olika funktionsvariationer, även bestämmelserna om hyresgästinflytande vid renoveringar och risken för hyreshöjningar och gentrifiering. Därutöver behandlar författaren rättsreglerna för boende i hyreslägenhet respektive bostadsrättslägenhet vad avser

- hyresavtal och borgen
- förvärv av bostadsrätt
- förbudet mot diskriminering
- hyresgästinflytande vid förbättrings- och ändringsarbete med åtföljande hyreshöjning
- bostadsanpassning
- betalning av hyran respektive månadsavgiften och dröjsmål med betalningen
- störningar i boendet
- överlåtelse och andrahandsuthyrning av hyreslägenhet
- privatuthyrning av egen bostadsrättslägenhet
- förverkande
- besittningsskydd, dvs. förlängning av hyresavtal
- förfarandet i tvister
- vräkning

Boken riktar sig såväl till studerande på socionomprogrammet och yrkesverksamma socionomer som till dem som vill informera sig i ämnet. Den är även nyttig läsning för dem som i sin yrkesutövning ska tillämpa regler om boenderätt och göra hyresjuridiska bedömningar.

Mona Olshed är juris kandidat och har varit verksam som universitetsadjunkt i juridik vid dåvarande Malmö högskola och vid andra lärosäten, genomfört juridiska kurser för olika organisationer, medverkat i utbildningsradion och arbetat vid förvaltningsdomstol.  
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hyresjuridik för socionomer
  2. +
  3. Civilrätt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Civilrätt av Anders Agell, Åke Malmström, Christina Ramberg, Tore Sigeman (häftad).

Köp båda 2 för 876 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Hyresjuridik för socionomer