Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Exponent
Utgivningsdatum
2019-07-03
Upplaga
3
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Exponent 1b, 3:e upplagan
SAB
Ta
ISBN
9789151101682
Exponent 1b (häftad)

Exponent 1b

Häftad Svenska, 2019-07-03
529
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Exponent 1b kommer här i en tredje upplaga. Boken har förbättrats på flera punkter utifrån synpunkter från elever och lärare. Även de nya direktiven i ämnesplanen om att använda digitala, numeriska och symbolhanterande verktyg har påverkat innehållet. Bokens struktur har förbättrats och antalet övningar på grundläggande nivå har ökats och övningarnas svårighetsgrad har fått tydligare markering.

Exponent är både klassiska och nytänkande läromedel i matematik för gymnasieskolans alla tio kurser. Här finns en tydlig koppling till ämnesplanerna när det gäller syfte och centralt innehåll och mängder av övningar av varierande karaktär och svårighetsgrad. Serien består av tryckta elevböcker, elev- och lärarwebbar samt digitala läromedel.

Exponent 1b innehåller sex teman:
Taluppfattning
Algebra
Geometri
Procent
Funktioner
Sannolikhetslära och statistik

Läromedlet är anpassat efter gymnasiekursen Matematik 1b och riktar sig till elever som läser EK, ES, HU och SA. Här finns många olika uppgiftstyper som är kategoriserade efter de sju matematiska förmågorna som beskrivs i ämnesplanen. Återkommande kunskapskontroller i form av tester, övningar och omfattande problem ger eleverna repetition och bra träning inför nationella prov.

I denna tredje upplaga finns en mjuk progression bland övningsuppgifterna och de svårare uppgifterna har markerats med en eller två stjärnor. Här finns även gruppaktiviteter, mer tidskrävande utmaningar, gruppuppgifter och reflekterande frågor, som gör det enkelt att variera undervisningen.

Exponent 1b, 3:e upplagan i korthet:
* anpassad efter gymnasiekursen Matematik 1b med nya avsnitt som behandlar digitala, numeriska och symbolhanterande verktyg som gäller hösten 2019
* tydligare struktur och fler uppgifter på grundläggande nivå ger en lugnare progression för eleven jämfört med tidigare upplagor
* övningarna har en tydlig svårighetsgradering vilket underlättar för eleven vid val av övningar
* många olika uppgiftstyper som är kategoriserade efter de sju matematiska förmågorna
* återkommande kunskapskontroller
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Exponent 1b
  2. +
  3. Exponent 1c

De som köpt den här boken har ofta också köpt Exponent 1c av Susanne Gennow, Ing-Mari Gustafson, Bo Silborn (häftad).

Köp båda 2 för 1058 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Exponent 1b