Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-10-15
Upplaga
2
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Utbildning, demokrati, medborgarskap, 2 uppl
SAB
Em-c:k.55,Kc.55
ISBN
9789151102405
Utbildning, demokrati, medborgarskap, 2 uppl (häftad)

Utbildning, demokrati, medborgarskap, 2 uppl

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-10-15
319
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Utbildning är inte bara en fråga om kunskaper och färdigheter, utan också om att forma morgondagens medborgare. Vilken roll har utbildning i samhällsbygget och vilken roll bör den ha? Vad är det för slags medborgare som ska fostras och för vilket samhälle?

Den här boken handlar om utbildning som medborgarfostran och vilken sorts samhälle denna skapar. Med utgångspunkt i efterkrigstidens Sverige visar författarna hur medborgarfostran har tagit form och hur den har förändrats över tid. Boken gör nedslag vid fyra olika tidpunkter: 1940-talet, 1960-talet, 1990-talet och tidigt 2000-tal. Vid var och en av dessa tidpunkter visar författarna vilken slags medborgare utbildningen fostrar till, hur det går till och vilket samhälle individen fostras för.

Utbildning, demokrati, medborgarskap bidrar inte bara med kunskaper om det förflutna utan även till en ökad förståelse av samtiden och de vägval som pedagoger står inför. Den nya upplagan är uppdaterad utifrån aktuella samhällsförändringar och debatter om migration, växande populism, kunskapsmätningar och marknadsstyrning.

Magnus Dahlstedt är professor i socialt arbete och verksam vid Linköpings universitet.

Maria Olson är professor i ämnesdidaktik vid Stockholms universitet och professor i pedagogiskt arbete vid Högskolan Dalarna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Utbildning, demokrati, medborgarskap, 2 uppl
  2. +
  3. Barn, barndom och samhälle - svensk utbildningshistoria

De som köpt den här boken har ofta också köpt Barn, barndom och samhälle - svensk utbildnings... av Bengt Sandin, Maria Sundkvist (häftad).

Köp båda 2 för 659 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna